Grote brand in kledingloods Monster

Nieuws

Woensdagochtend rond 4.00 uur is brand uitgebroken in een bedrijfsgebouw aan de Vlotlaan in Monster. In het pand lag sinterklaas- en verkleedkleding opgeslagen. Het pand brandde volledig uit en werd gesloopt.

De brand werd bij aankomst van de brandweer direct opgeschaald naar ‘grote brand’ om tegen half zes ‘s morgens verder opgeschaald te worden naar ‘zeer grote brand’. Deze termen geven aan met hoeveel materiaal de hulpdiensten optreden om de brand te bestrijden. Bij de brand aan de Vlotlaan werden eenheden ingezet uit Monster, Den Haag, ‘s-Gravenzande, De Lier, Pijnacker-Nootdorp, Wateringen, Naaldwijk en Wassenaar.

Uitslaand
De brandweer besloot - gelet op de veiligheid van het eigen personeel - het pand niet te betreden maar te wachten totdat de brand uitslaand zou worden. Rond half zeven sloegen de vlammen door het dak en kon de brand effectiever bestreden door een tweetal hoogwerkers. Bij de brand vielen zover bekend geen slachtoffers. Tijdens de bluswerkzaamheden werden sommige spullen, waaronder een vrachtwagen, uit het pand gered. De brandweer liet het pand in de loop van de morgen gecontroleerd uitbranden. Daarna kon een begin gemaakt worden met de sloop.

Stank
Burgemeester Van der Tak liet zich ter plekke informeren over de situatie. Volgens gemeente Westland zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, maar omwonenden die last hadden van stank, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De nabijgelegen Emmastraat werd afgesloten wegens de brand. Over de oorzaak van de zeer grote brand is nog niets bekend.