Van Holstein Schoonmaakdiensten draagt Voedselbank warm hart toe

Nieuws

Van Holstein Schoonmaakdiensten heeft een overeenkomst voor meerdere jaren met de Voedselbank regio Haaglanden gesloten om geheel belangeloos het distributiecentrum schoon te houden. “Het maatschappelijk belang van de Voedselbank willen we ondersteunen door hen de schoonmaakkosten te schenken,” zegt directeur Dennis van Holstein.

Schoonmaakwerk schenken
Het familiebedrijf Van Holstein Schoonmaakdiensten werkt met ruim 200 medewerkers voor bedrijven en non-profit organisaties in de regio Den Haag, Westland, Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Maassluis en Vlaardingen. Van Voedselbank Haaglanden kreeg het schoonmaakbedrijf een verzoek om een offerte voor het schoonmaakwerk te maken. Van Holstein: “Nog tijdens onze eerste bezoek aan het distributiecentrum hebben we besloten om onze schoonmaakdiensten gratis aan te bieden. We waren zeer onder de indruk geraakt van de grote groep vrijwilligers, die daar dagelijks heel veel werk verzet. Zij zorgen er namelijk voor dat de minderbedeelden, mensen onder de armoedegrens, iedere week een krat met de eerste levensbehoeften kunnen ophalen.”

Continuïteit gewaarborgd
Stichting Voedselbank Haaglanden is één van de regionale voedselbanken, die tot het landelijke netwerk van Stichting Voedselbanken Nederland behoort. De groep mensen die bij de Voedselbank aanklopt, groeit nog steeds. “Wij zien het belang van deze stichting in en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, laat de directeur weten. “Met onze sponsoring waarborgen we de continuïteit van het schoonmaakonderhoud in het distributiecentrum in Den Haag. Dat is belangrijk, omdat ze tenslotte toch omgaan met voedsel en daardoor te maken hebben met wettelijke voorschriften en hygiëneregels voor levensmiddelen, zoals HACCP. De verplichte schoonmaak zorgt dan voor kostenverhoging. Dat werk en de kosten nemen wij nu voor onze rekening.”