Aantal WW-uitkeringen in Haaglanden gestegen

Nieuws

Uit cijfers van UWV WERKbedrijf blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Haaglanden eind oktober uitkomt op bijna 18.500. Een jaar eerder waren dat er circa 15.300. Het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen twaalf maanden gestegen met 21 procent. In de afgelopen maand is het aantal WW-uitkeringen 3 procent gestegen.

Het aantal WW-uitkeringen komt in Nederland eind oktober uit op 309.900. Een jaar eerder waren dat er ruim 252.600. Het landelijk aantal WW-uitkeringen is daarmee het afgelopen jaar met 23 procent gestegen. In de afgelopen maand is het aantal landelijk met 2 procent toegenomen. UWV constateert jaarlijks een hogere instroom gedurende de laatste maanden van het jaar. Aflopende jaarcontracten van werknemers veroorzaken dan jaarlijks een stijging van de instroom.
Het aantal bij het UWV WERKbedrijf geregistreerde werkzoekenden bedraagt eind oktober 2012 in de arbeidsmarktregio Haaglanden bijna 39.500 personen. Dit aantal is het afgelopen jaar met 17 procent gestegen. In oktober 2012 is het aantal geregistreerde werkzoekenden in Haaglanden met 5 procent gestegen. Het nww-percentage komt daarmee eind oktober 2012 uit op 8,1 procent (landelijk 6,5 procent).
De arbeidsmarktregio Haaglanden omvat de vestigingen van UWV WERKbedrijf in Den Haag, Delft en Zoetermeer in de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, en Zoetermeer.