‘s-Gravenzandse maakt trailer voor tienerboek

Nieuws

De 16 jarige Anouk Slootmans uit ‘s-Gravenzande straalde afgelopen zondag op de premiere van ‘toetsterreur, turntroubles en twittertweets’, een trailer die zij maakte voor het nieuwe boek van kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing.

Anouk Slootmans won vorig jaar een landelijk award met een commercial die zij maakte voor Pestweb. Al gauw volgde de opdracht om deze trailer voor het boek te maken. ‘Toetsterreur, turntroubles en twittertweets’ gaat over Fleur, die op topsportniveau turnt. Ze doet het niet zo goed op school, krijgt ruzie met haar beste vriendin en wordt verliefd. Anouk Slootmans maakte een professionele trailer, waarin Fleur vertelt over haar leventje. Slootmans deed de regio, schreef het scenario, deed productie, de casting en de montage. Ze werkte samen met een professionele cameraman en visagiste en kreeg een getalenteerde cast bij elkaar. De 12-jarige Rosanne Waalewijn, die de rol van Fleur speelt, is bijvoorbeeld bekend van Kinderen voor Kinderen en speelde in musicals als Droomvlucht en Dik Trom.
Jaimy Bordewijk, Sara van den Ende en Selina Freeth. Voor de trailer werden onder meer opnamen in zwembad De Hoge Bomen genomen. De première vond plaats in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Schrijfster Gonneke Huizing was hier ook bij aanwezig.