Overeenkomst voor centrumplanontwikkeling in De Lier

Nieuws

MKB Vastgoed Plan B.V., Waaijer Projectrealisatie B.V. en de gemeente Westland hebben de anterieure grondexploitatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een centrumplan in de kern De Lier op de huidige locatie van de Rabobank. De ontwikkelopgave betreft circa 2.500 m² winkels, waaronder een Albert Heijn supermarkt, een parkeergarage met 50 parkeerplaatsen en 12 huurappartementen in verschillende prijsklassen. MKB Vastgoed Plan ontwikkelt het centrumplan in samenwerking met Waaijer Projectrealisatie uit Voorburg. De nieuwbouwlocatie is gelegen op de kop van de Hoofdstraat, de winkelstraat in De Lier.
Wethouder Theo Duijvestijn namens de gemeente Westland: “De realisatie van dit plan betekent een kwaliteitsimpuls voor De Lier. Dit past in ons streven naar levendige en leefbare dorpscentra. De afgelopen jaren zijn in het centrum van De Lier diverse projecten uitgevoerd. Denk aan de herinrichting van het Rankplein, de Hoofdstraat en het Oranjeplein en de bouw van Amaliahove. Het plan van MKB Vastgoed en Waaijer om een nieuwe supermarkt, een parkeergarage en appartementen te bouwen is opnieuw een belangrijke stap op weg naar een aantrekkelijk centrum. We zijn verheugd dat er investeerders zijn die samen met ons willen bouwen aan de toekomst van de Lier.”
Wim Kleine, directeur MKB Vastgoed Plan en Rob Waaijer, oprichter en directeur van Waaijer Projectrealisatie: “Wij werken dit jaar en komend jaar het plan voor de centrumplanontwikkeling verder uit en zien er naar uit begin 2014 te kunnen starten met de bouw. Dit project past volledig in onze strategie om te focussen op herontwikkeling van binnenstedelijke locaties”.