SP Westland bezorgd om fietsveiligheid

Nieuws

SP Westland maakt zich zorgen over de fietsveiligheid en fietsvriendelijkheid van het Westland. Op dit moment zijn er opgebroken fietspaden o.a. aan de Hofstraat in Honselersdijk en bij het zwembad de Waterman in Wateringen. In beide gevallen zijn er volgens betrokken fietsers niet afdoende maatregelen genomen om de werkzaamheden fiets-veilig te maken.

“In de ons omringende gemeentes is het vaak veel beter geregeld” zegt Thijs Janssen. Hij fietst veel door het Westland, Rijswijk en Den Haag en ziet een structureel verschil tussen de aanpak van fiets-veiligheid, omleidingen en verkeersregulatie tussen de verschillende gemeenten. “Op drukke momenten is het zeer gevaarlijk om auto’s en fietsers samen op de rijbaan te laten rijden.”
Thomas Boose, voorzitter van de werkgroep SP in het Westland, voegt daaraan toe: “Het is nu misschien niet het beste moment om erover te beginnen, maar denk ook eens aan het strooibeleid. In Rijswijk en Den Haag worden de fietspaden schoongehouden door speciale schuif- en strooiwagens. Hier in het Westland schuiven we de troep van de rijbaan gewoon op het fietspad.” In het gemeentelijke fietsbeleid, onderdeel van het Westlands Verkeer en Vervoerplan uit 2006, komen de woorden sneeuw, ijs, gladheid, strooien of schuiven niet voor. Het wordt tijd dat het Westland, met zijn rijke wielercultuur en prachtige duinen en landelijke fietsroutes, eens echte aandacht besteedt aan deze duurzame, verantwoorde vorm van mobiliteit.”