Zoektocht op strand voor verdwijning Jaïr Soares

Nieuws

Woensdag 30 november worden het strand en de duinen van Monster doorzocht door specialisten van de geniecompagnie van de Luchtmobiele brigade en van het korps Mariniers. Zij zoeken naar aanwijzingen in de zaak van de verdwijning van Jaïr Soares op 4 augustus 1995.

De verdwijning van de toen 7-jarige Soares uit Rotterdam werd door de politie in de zomer van dit jaar opnieuw geopend. Dinsdagavond werd in het AVRO-programma Opsporing Verzocht een tweetal signalementen verspreid van personen waarnaar de politie op zoek is. Het gaat om twee onbekende mannen.

In 1995 is er een getuige geweest die een getint klein jochie, mogelijk Jaïr, samen met een onbekende man bij Hotel Elzenduin bij Ter Heide aan Zee heeft gezien. De man die daar 16 jaar geleden liep is licht getint en hij was toen tussen de 50 en 55 jaar oud. Hij had een onverzorgd uiterlijk en lang, sluik haar en hij was kalend. Hij droeg een ronde bril en donkere kleding. Het is voor de politie heel belangrijk om alsnog te weten wie dat was. Al is het maar om uit te sluiten dat deze man iets met de verdwijning van Jaïr te maken heeft.

Eerder die middag is op het strand van ‘s-Gravezande een jong meisje benaderd door een man. Rond 15.00 uur heeft een onbekende man aan een jong meisje gevraagd of ze met hem wilde gaan wandelen. Het meisje is toen meteen bij de man vandaan naar haar ouders toe gerend. Deze blanke man was 16 jaar geleden ongeveer 50 jaar oud, zag er verzorgd uit en rond de 1 meter 80 lang. Hij was vrij slank en hij had grijs haar met slagen in het haar tot aan de nek. Opvallend detail was zijn grijze hangsnor. Hij zal nu dus midden 60 zijn. Ook werd tijdens het programma een foto getoond van hoe Jaïr Soares er vandaag de dag uit zou kunnen zien, mocht hij nog in leven zijn. De foto is gebaseerd op oude pasfoto’s van de 7-jarige Soares en recente foto’s van zijn broers. Wie meer weet over de verdwijning van Jaïr Soares, de man op de foto herkent of meer weet over de twee onbekende mannen, wordt verzocht contact op te nemen met Politie Haaglanden: 0800-6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis).