Buitengebied De Lier genomineerd voor Veiligheidsprijs

Nieuws

Buurtpreventie Buitengebied De Lier is genomineerd voor de Veiligheidsprijs RPC Haaglanden 2011. Deze prijs is een initiatief van de Kamer van Koophandel Den Haag en Politie Haaglanden, die samen het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) vormen.

Andere genomineerden zijn project Streetwatch in Zoetermeer, project VrituaLock Community en project Twaalf min of meer in Den Haag. Woensdag 16 november zal bekend worden wie de winnaar is. De prijs bestaat uit een award en een cheque van € 2.500,- om te besteden aan het winnende project dat criminaliteitspreventie nastreeft.

Telefooncrikel
Het project Buurtpreventie Buitengebied De Lier bestaat uit drie telefooncrikels die de bewoners van het tuinbouwgebied hebben ingesteld met 120 deelnemende buurtbewoners/gezinnen. Dit gebeurt in samenwerking met politie en gemeente Westland en de in het buitengebied gevestigde (tuinbouw)bedrijven. Wanneer een van hen iets verdachts ziet, wordt de telefooncrikel in gang gezet om de buren te waarschuwen.
Een jury en de deelnemers van de verige 16 ingezonden projecten voor deze prijs, zullen bepalen wie de winnaar wordt van de RPC Haaglanden 2011. De Veiligheidsprijs is ontstaan om bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en is nu voor de vierde jaar uitgeschreven.