Sinterklaasintocht in Westland 2011

Nieuws

Sinterklaas is weer gesignaleerd in de Nederlandse wateren en de verwachting is dat hij binnenkort ook op het vaste land overal weer te zien en te ontmoeten is. Zoals ieder jaar, zullen de Sint en zijn Pieten weer met veel plezier de Westlandse dorpen aandoen. Hieronder vindt u het volledige schema van de Sinterklaasoptochten in de Westlandse kernen en alle andere feestelijkheden omtrent de Goedheiligman.

Poeldijk
In Poeldijk worden Sinterklaas en Zwarte Piet verwacht op zaterdag 12 november om 13.15 uur bij de Gantelbrug, tegenover Michel Vis Tweewielers. De Sint en zijn Pieten stappen, na het handen schudden en delen van kruidnoten, in een open Chevrolet, om een toerrit te maken door de dorpskern. De Pieten mengen zich onder het publiek om tekeningen aan te nemen. Het eindpunt van de optocht is zalencentrum de Leunigjes, waar voor € 2,- entree een kindermiddag gehouden wordt. De typetjes Thijs & Tessie geven een show met Sinterklaas in de hoofdrol.

De Lier
De Hoofdpiet heeft laten weten dat De Lier op 12 november aangedaan wordt door de Sint en zijn Pieten. De stoomboot zal tussen 13.15 en 13.30 uur aanmeren bij de Bleijenburg in De Lier. De Sint komt met zijn Pieten aan land en zal dan begroet worden door Peter Keijzer. De Spaanse pietenband verzorgen de muziek. Om 14.15 uur begint de goedheiligman aan zijn rondrit met paard en wagen door de kern. Daarna zal hij vanaf Rijwielhandel Vijverberg door Hoofdstraat/Cadeaustraat wandelen richting de Rabobank, waar een feesttent is neergezet. Daar kunnen de kinderen Sinterklaas persoonlijk begroeten, kunnen zij zich laten schminken en gaat ze Pietenpetjes maken. Het feestje gaat door tot 16.00 uur.

Monster

Sint Nicolaas hoopt op zaterdag 12 november om 14.00 uur in “de haven” van Monster aan te komen. Hij zal worden verwelkomd door burgemeester Van der Tak en honderden met vlaggetjes zwaaiende kinderen. De jubilerende plaatselijke muziekvereniging “Concordia” zal met de praatjespiet de vrolijke noot verzorgen. Na dit welkom gaat de Sint in een rijtuig in optocht door de versierde Havenstraat naar het Kerkplein waar hij een uurlang audiëntie houdt. Alle kindertjes komen hem een handje geven, leveren hun tekening in en krijgen een mandarijn. Er is ook een kraam waar gratis chocolademelk met een speculaasje wordt uitgedeeld.

Honselersdijk
De goede Sint komt op 12 november aan in Honselersdijk. De intocht begint om 13.30 uur in het haventje aan de Johan van Oldenbarneveldstraat. Daarna volgt de optocht de route van het haventje over de Noorduynstraat, v/d Goesstraat, Fazantlaan, Nachtegaalstraat, Merelstraat, Fazantlaan, Leeuwerik, Achter de Bergen en tot slot de Dijkstraat. Vanaf 14.30 kan men Sinterklaas een handje geven in De Voorhof.

Naaldwijk
Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Naaldwijk aan. Om 13.45 komt zijn boot aan bij de brandweerkazerne aan de ‘s-Gravenzandseweg in Naaldwijk. Vanaf daar zal hij onder begeleiding van de vrolijke Zwarte Pietenband naar het Wilhelminaplein rijden. Rond 14.15 komt hij op het Wilhelminaplein aan. Tot 16.00 worden er vele spelletjes begeleidt door Zwarte Pieten en kan men Sinterklaas een handje geven. De brave kinderen worden beloond met wat lekkers.

‘s-Gravenzande
In ‘s-Gravenzande komen de Sint en zijn Pieten op 19 november aan. Vanaf 13.00 uur zullen Ome Jan en de Discopieten voor veel spektakel zorgen op het Marktplein. Zo is er een Sinterklaas Playbackshow, een Danspietenspel, een Sinterklaasquiz en een groot springkussen. Om 13.30 volgt een optocht vanaf De Kiem. De stoet volgt de route Koningin Julianaweg, Eikenlaan, Populierenstraat, Van Lennepstraat, Graaf Florisplein, P. van Meerdervoortstraat, Van de Kasteelestraat, Langestraat linkerkant op, waarna Sint en de Pieten voor de ABN-AMRO bank uitstappen en gaan lopen door de Langestraat naar het Marktplein alwaar het gezelschap tussen 14.30 en 14.45 uur zal worden welkom geheten door wethouder M. De Goeij.

Wateringen
Sinterklaas komt op 19 november ook aan in Wateringen. Tussen 12.15 en 13.00 uur wordt de Sint ontvangen op het Schoolplein van de Jozefschool aan de Groentelaan. Om 12.15 starten de Discopieten direct met met muziek op het schoolplein. Rond 13.00 uur arriveert de Zwarte Pietenbus met daarin 30 Zwarte Pieten die een spectaculaire dans zullen laten zien. Om 13.30 uur gaan de Sint en zijn Pieten op weg naar het Raadhuis via de route: Groentelaan, Kruidenlaan, Dorpskade, Guldeland, Tolland en de Herenstraat. De stoet wordt bijgestaan door strooiende en acrobatische Pieten. De Pieten rijden op puchjes, eenwielers, in een oldtimer en zelfs een VIP-bus, terwijl de Sint natuurlijk op Amerigo zit. Tussen 14.15 en 14.45 zal de Sint de kinderen toespreken vanaf het bordes van het raadshuis en  treden de MP3’s op. daarna is er tot 17.00 uur vermaak door het gehele dorp in de vorm van opblaasspellen, ringgooien, kleefbalwerpen, voetbal, springkussens enz.

Kwintsheul
De Sinterklaasintocht van Kwintsheul vindt plaats op 19 november. De Sint en zijn Pietengevolg komen om 14.00 uur per boot aan de Lange Wateringkade in Kwintsheul, waarna de Sint achter de muziek van harmonie en drumband St. Gregorius per old timer een rondrit door het dorp maakt. Om 15.00 uur volgt dan voor de Heulse jeugd een spetterend Sinterklaasfeest in de Kastanjehof, met medewerking van de band Spint en Peuteropvang Drie Turfen Hoog. Voor dit feest worden lokaal gratis toegangskaarten verspreid.

Maasdijk
Zaterdagmiddag 19 november komt Sinterklaas naar Maasdijk. De Sinterklaasintocht begint om 15.30 uur op het grasveld naast de oude Rabobank. Daar wordt de Sint ontvangen met Sinterklaasliedjes. Na een rondgang door het dorp, eindigt de stoet op het Oranjeplein, waar muziekvereniging E.M.M. de Sint zal begeleiden. Om 16.30 begint op het Oranjeplein een Pietenmarkt voor kinderen tot en met 10 jaar en kunnen de kids Sinterklaas een handje geven. De markt duurt tot 17.30.

Ter Heijde aan Zee
In Ter Heijde aan Zee komt Sinterklaas op zaterdag 26 november aan. Om 11.00 uur zal hij door wethouder Bogaard verwelkomd worden op het bordes van hotel Elzenduin. Daarna start de feestelijke optocht door het dorp met met medewerking ban drumfanfare Het Wapen van Maassluis en The Maranto’s. Na afloop krijgen alle kinderen die een kleurplaat ingeleverd hebben een traktatie en worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Heenweg
De Goedheiligman en zijn Pieten komen op zaterdag 26 november aan in Heenweg. Zij leggen de boot aan langs de Laan van de Heilige Lambertus, ter hoogte van nr. 41. De Drum- en Showfanfare de Glazen Stad gaat vanaf Heenweg 52 de stoet ouders en kinderen voor naar de locatie waar de Sint rond 14.00 uur aankomt. Vervolgens klimt de Goede Sint te paard en zal hij een muzikale rondgang door Heenweg maken, om te eindigen in Ons Honk, Hyacinthstraat 24a, voor een gezellige middag.