Eindvoorstelling van Papillon

Nieuws
"Films worden vertaald naar dans tijdens de eindvoorstelling van Papillon." (Foto: "PR")

Kies een favoriete film en vertaal het naar een passend dansstuk voor je eigen dansgroep. Dat was de basis voor de docenten van balletschool Papillon. Samen met Marijke Bootsma, Jaedy van den Broek, Joram de Wilde en Jerry Altenstad verzorgt balletschooleigenaresse Tanja Gardenier de choreografie van de in totaal negentien dansstukken. Filmfragmenten worden geprojecteerd op de achterwand waarbij de dans samenvalt of doorgaat waar de film stopt. “De filmmuziek is de basis, maar soms is gekozen voor juist iets heel anders,” vertelt Tanja.

Zaterdag 10 en zondag 11 juni is WestlandTheater De Naald het podium voor de dansleerlingen vanaf vier jaar van ballet- en sportstudio Papillon uit Monster. Zij houden dan hun eindvoorstelling met als thema ‘film’.

Plezier

“Elk jaar rond februari begint het weer te kriebelen: wat gaan we doen tijdens de eindvoorstelling. Ik heb altijd wel ideeën in mijn hoofd en samen met het team begint dan het brainstormen. Film was direct het uitgangspunt, met elkaar maken we er een mooi geheel en een echte show van. Het plezier van de dansers en danseressen tijdens de voorbereiding en de uitvoering blijft mijn grootste motivatie. En dan als extra beloning het enthousiasme van het publiek. Daar geniet ik van!”

Drie shows

In anderhalf uur zappend langs alle dansstijlen, uiteenlopende films als decor en met prachtige kostuums van de hand van Sonja Gardenier. Om zoveel mogelijk mensen te laten zien en ervaren wat dans betekent staan er drie shows op het programma: zaterdagavond (19.00 uur), zondagochtend (10.30 uur) en zondagmiddag (15.30 uur). De toegang is € 15 per persoon. De kaarten zijn te reserveren via WestlandTheater De Naald, per e-mail: reserveringen@westlandtheater.nl of telefonisch: 0174-636900. Voor meer informatie kijk op www.westlandtheater.nl.