Galgeweg is weer open

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

De werkzaamheden aan de Galgeweg zijn voorbij. Vrijdag 1 december rond 17.00 uur werd het laatste afzettingshek weggehaald en kon het verkeer weer vrij gebruikmaken van de verbindingsweg tussen Naaldwijk en ‘s-Gravenzande. Ook de ‘s-Gravenzandseweg en de aansluiting van deze weg met de Galgeweg werden weer opengesteld.

De provincie Zuid-Holland heeft in samenwerking met de gemeente Westland gewerkt aan het groot onderhoud aan de N467. Ook is de Galgebrug over de Naaldwijkse vaart vervangen door een nieuwe brug. Tegelijkertijd heeft waterbedrijf Evides een nieuwe waterleiding aangelegd.

Bereikbaar

Marcel Koene van De Carlton Tuincentrum is dolgelukkig dat de Galgeweg weer open is. “Hoewel we tijdens de duur van de werkzaamheden altijd bereikbaar zijn gebleven, was het geen ideale situatie. Mensen moesten soms een stuk omrijden om bij ons terecht te komen. Zeker met het oog op de drukke decembermaand is het geweldig dat de weg nu weer open is.” Om de openstelling te vieren werden klanten van het tuincentrum getrakteerd op taart. Ook Cees Voorberg, voorzitter van de ‘s-Gravenzande BIZ is blij dat de werkzaamheden voorbij zijn. “Het is goed dat de winkeliers in ‘s-Gravenzande weer gemakkelijk bereikbaar zijn voor iedereen. Precies op tijd voor onze kerstmarkt op 16 en 17 december. Namens alle ondernemers nodig ik iedereen uit om hun kerstinkopen bij ons te komen doen.”

Zomer 2018

Voorlopig wordt de weg met rust gelaten, maar komende zomer gaat de schop weer de grond in. Vanwege de weersomstandigheden eind november 2017 was het niet mogelijk direct een goede deklaag aan te brengen op de Galgeweg. Daarom wordt in de zomer van 2018 de weg opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt nog onderhoud gepleegd aan een ander deel van de N467 en wordt een rotonde aangelegd op de kruising Naaldwijkseweg/Heenweg.

Aan de Opstalweg worden momenteel nog werkzaamheden uitgevoerd door de gemeente Westland en OCAP. Dit project duurt tot en met 22 december 2017. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Westland.