Fris begin van het nieuwe jaar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "PR Reddingsbrigade 's-Gravenzande")

Honderden Westlanders zij het jaar fris begonnen. Bij de Westlandse Nieuwjaarsduik in Monster doken ruim 900 mensen de frisse Noordzee in. Op het strand van ‘s-Gravenzande deden nog eens 600 Westlanders mee aan de Nieuwjaarsduik Westland. De zeetemperatuur was zo’n 7 à 8 graden en de gevoelstemperatuur op het strand lag rond de 5 graden. Hoewel dat warmer was dan vorig jaar, betekende het nog wel even doorbijten voor de deelnemers. Na een snelle duik in het water wachtte op het strand voor iedereen een kop warme chocolademelk en natuurlijk een warme handdoek van de meegereisde toeschouwers.

“Het was met recht de gezelligste nieuwjaarsreceptie van het Westland.’’ aldus Roel Batelaan, woordvoerder van de Monsterse Reddingsbrigade die de duik in Monster organiseert. De duik op het Monsterse strand werd gehouden voor het goede doel. Dankzij collecte werd er € 802,81 opgehaald voor Inloophuis Carma in Naaldwijk.

In ‘s-Gravenzande werd de nieuwjaarstraditie georganiseerd door de ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade, die met 30 vrijwilligers aanwezig was om alles in goede banen te leiden. “Het enthousiasme en saamhorigheidsgevoel onder zowel de deelnemers als de vrijwilligers is geweldig om te zien”, vertelt Tom Ouwerling, woordvoerder van de ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade.