Koningin Máxima opent World Horti Center

Nieuws
Hare Majesteit Koningin Máxima opent op woensdag 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Dat maakt het Koninklijk Huis dinsdag bekend.

Het World Horti Center is al in gebruik, maar zal op 7 maart officieel worden geopend. Het World Horti Center zal dan laten zien hoe de ambitie waaargemaakt wordt om mondiaal een bijdrage te leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid van mensen. Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.
In World Horti Center werken onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samen aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland zijn de samenwerkende partijen. De officiële opening is volgens het World Hortie Center een mooie kans om haar aanjagende rol binnen de glastuinbouwsector te demonstreren, innovaties te laten zien en demonstraties en workshops te geven. Daarnaast is het een manier om aan scholieren en studenten te laten ervaren hoe interessant een carrière in de tuinbouwsector kan zijn.