Ter Laak Orchids genomineerd voor Koning Willem I Plaquette

Nieuws
"Ewald de Koning (Operational Manager) neemt de nominatie namens Ter Laak Orchids in ontvangst." (Foto: "Just Justa")

Ter Laak Orchids is één van de twaalf genomineerde bedrijven die kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2018. Dit werd dinsdag bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de WUR Wageningen.

De Koning Willem I Plaquette is een nationale onderscheiding die eens per twee jaar wordt uitgereikt aan bedrijven die voorop lopen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. In 2016 was deze prijs voor Koppert Cress uit Monster. Nu maakt de Wateringse kweker kans op de onderscheiding. Ter Laak Orchids zet in op technische innovaties. “Altijd op duurzame wijze, want groen doen zit diep geworteld in ons karakter. Onze ondergrondse waterberging uit 2017 en energiebesparende DaglichtKas van dit jaar zijn zonder twijfel dé voorbeelden van toegepaste duurzame innovaties. Ze helpen ons bij het terugdringen van energieverbruik, CO2-uitstoot en waterverspilling. Echter heeft duurzaamheid niet alleen te maken met milieu, maar ook met mens en maatschappij. Daarom investeren wij in duurzame relaties met onze klanten, leveranciers, omgeving én medewerkers”, laat Ter Laak Orchids weten. “Deze nominatie is natuurlijk een hele mooie erkenning. Wij hopen onze duurzame visie met heel ondernemend Nederland te kunnen delen.”

Op maandag 28 mei wordt in Nijmegen de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Begin dit jaar won Ter Laak Orchids nog de titel International grower of the year.