Wateringse oliebollen scoren goud

Nieuws
"Het team van de Wateringse Oliebollenkraam is trots op het resultaat." (Foto: "tv")

De krenten- en rozijnenbollen van De Wateringse Oliebollenkraam zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Dat betekent dat het product voldoet aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. De oliebollenkraam op het Plein mag de titel de komende 6 maanden voeren.

Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma. De oliebollen van de Wateringse Oliebollenkraam kreeg op de onderdelen smaak, eeteigenschappen, Vulling, en vorm de maximale scoore.

De lat ligt hoog

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De krenten- en rozijnenoliebollen van De Wateringse Oliebollenkraam en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.