Senne Braun wint 57e editie SuperFlora Open Bloemen Toernooi

Nieuws

Het SuperFlora Open Bloemen Toernooi van tennisvereniging LTC Naaldwijk is in de hoogste categorie heren enkel (speelsterkte 2) gewonnen door Senne Braun (TV Dekker Tennis). Bij de dames enkel heeft Cissy Zandvliet van LTC Naaldwijk de hoogste poule gewonnen. In totaal namen 467 sportieve Westlanders en tennisliefhebbers van buiten de regio deel aan het toernooi, dat van 31 juli tot en met 8 augustus 2021 plaatsvond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 57ste editie van het open toernooi, die na een jaar van afwezigheid nu wel door kon gaan.

Tijdens het voorweekend werd ook het Westland Padel Open 2021 georganiseerd en was het gezellig druk op het park. Op het in 2019 vernieuwde park was voldoende ruimte en kon het publiek zich verspreiden langs alle tennisbanen. Natuurlijk was het anders dan andere jaren. Normaal ligt het aantal deelnemers boven de 600; dan moeten er ook om 22 uur nog spelers de baan op. Dat was dit jaar niet nodig en wel zo prettig, in verband met de vervroegde sluitingstijden van de horeca. Ook livemuziek was niet toegestaan, waardoor de organisatie een tafelgoochelaar, orakel en ballonartiest had ingevlogen voor entertainment.

De leeftijd van de deelnemers varieerden van 14 tot en met 75 jaar en de speelsterktes van 2 tot en met 9. Onderdeel 9 werd dit jaar toegevoegd in verband met de vele nieuwe leden op de tennisvereniging. Deelnemers die aan twee onderdelen meededen, speelden in totaal soms wel tien wedstrijden in deze toernooiweek. Mede door het enorme enthousiasme van zowel spelers en supporters en de informele sfeer op het tennispark was het voor de organisatie ook een geslaagde week.