Kerstmannen (m/v) rennen voor goede doel

Nieuws
"De kerstmannen en -vrouwen rennen dit jaar voor het eerst door 's-Gravenzande." (Foto: "PR")

Zaterdag 11 december is het Code Rood in ‘s-Gravenzande. Dan zal het Breeje Durp overgoten worden met honderden rood gekleurde kerstmannen die voor het goede doel gaan rennen en wandelen. Het is de vierde keer dat de Westlandse Santarun wordt gehouden; eerdere versies vonden plaats in Naaldwijk.

Tijdens de komende Santarun vertrekken de deelnemers vanaf het Marktplein eerst naar de Zuidwind, dan via de Sand-Ambachtstraat en de Naaldwijkseweg naar de Eikenlaan en de Oudemansstraat en via de Noordwind naar de Langestraat. De finish is dan weer op het Marktplein. Deelnemers kunnen kiezen tussen 2,5 km wandelen of 5 km rennen.

Bij de vorige versies deden zowel jonge kinderen als senioren, zelfs hele families, mee maar ook groepjes vrienden en vriendinnen. De goede doelen zijn deze keer het hospice Beukenrode dat sinds kort een ‘s-Gravenzande vestiging heeft en ook tehuizen van straatarme gehandicapte kinderen in het Roemeense Sibiu.

Deelnemers betalen 15 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen). Daar is het Santapak bij inbegrepen. Voor sponsors zijn er aparte pakketten, in het verleden waren dat ook vaak bedrijven die hun personeelsleden wandelend of rennend meedoen.

De Santarun een initiatief van de rotaryclubs Westland en Westland Polanen. Meer informatie via www.santarunwestland.nl