"Het winnende ontwerp van Sophie Fatels.\n" (Foto: "Lentiz")

Opbrengst mondkapjes naar Prinses Máxima Centrum

2 dec, 16:33 Nieuws

Afgelopen jaar is er op Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum in Naaldwijk een ontwerpwedstrijd voor mondkapjes georganiseerd. De opbrengsten van de verkochte mondkapjes zijn gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

De leerlingenraad heeft een keuze gemaakt voor het mooiste ontwerp, dat was van Sophie Fatels uit de derde klas van de MAVO. “Ik had het niet verwacht maar ik vind het wel super leuk dat iedereen met mijn mondkapje rond loopt. Ik weet eigenlijk niet hoe ik aan deze print ben gekomen maar een ding wist ik wel: er moeten virusjes in. Mijn vriendin Liv heeft me ook nog een tip gegeven: het logo van de school is ook rond dus had ik bedacht om die ook in de print te verwerken.” Dankzij de ouderraad was het mogelijk om alle leerlingen van de onderbouw en het personeel een mondkapje met het ontwerp van Sophie te geven.

De (ontworpen) mondkapjes zijn ook verkocht aan leerlingen. De opbrengst hiervan mocht worden geschonken aan een goed doel. De leerlingenraad heeft ervoor gekozen om het bedrag van 485,80 euro te doneren aan het Prinses Máxima Centrum. De foundation was hier enorm dankbaar voor: “Wat een mooi gebaar vanuit de schooldirectie om het bedrag dat is opgehaald met de verkoop van de ontworpen mondkapjes en dat de leerlingenraad ons Centrum heeft gekozen. Met deze offline actie voor het Prinses Máxima Centrum dragen jullie bij aan de missie, ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven”, aldus Barbara de Clercq Zubli van het Prinses Máxima Centrum.

Afbeelding
Eerste editie van het Westlands Sportfestival groot succes Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
‘s-Gravenzandse voetbalmeiden kampioen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Rabobank helpt Quintus aan zonnepanelen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Woonbeurs Westland is weer live Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
FC Westland behaalt monsterscore Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Christiaan Solleveld wint Heijdse Omloop Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meiden van SC Monster kampioen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Westlandse fietsen voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Programma Honselse Feestweek 2022 bekend Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op de pijp met... Wim Voois Algemeen 15 mei, 18:20
Afbeelding
Gewonden bij scooterbotsing op de Heulweg Kwintsheul Algemeen 15 mei, 10:13
Afbeelding
Lezing over scheepmakers, schippers en schuiten Algemeen 15 mei, 09:46
Afbeelding
’s-Gravenzandse Reddingsbrigade klaar voor het nieuwe strandseizoen Algemeen 15 mei, 08:17
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Westland

Op Rodi Westland volg je het laatste nieuws uit Westland. Rodi Westland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Westland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Westland in je mailbox.