"Op 16 december 2021 gaven Wilfried Stribos (r), directeur-bestuurder a.i. bij woningcorporatie Arcade en wethouder Wonen Ben van der Stee het startsein voor de bouw van 66 sociale huurappartementen in De Lier." (Foto: "Fotostudio Gerard-Jan Vlekke \/ Fotovak")

Arcade start bouw van 66 sociale huurappartementen in De Lier

Nieuws

Op 16 december gaven Wilfried Stribos, directeur-bestuurder a.i. bij woningcorporatie Arcade en wethouder Wonen Ben van der Stee het startsein voor de bouw van twee appartementengebouwen genaamd Liermolen. De nieuwe appartementengebouwen komen in de nieuwbouwwijk Lierkwartier in de Lier en bieden straks plaats aan 66 sociale huurappartementen.

Woningcorporatie Arcade kon vanwege de coronamaatregelen niet feestelijk stilstaan bij de start van de bouw. “Maar dat neemt niet weg dat dit een bijzonder moment is, want we kunnen straks weer 66 huishoudens een fijn nieuw huis bieden. En dat is hard nodig! Door te bouwen voegen we weer woningen toe aan de sociale huurvoorraad en kunnen wij een bijdrage blijven leveren aan het tekort aan betaalbare huurwoningen in Westland”, vertelt Wilfried Stribos, directeur-bestuurder a.i. bij Arcade. Wie wil wonen in Liermolen moet nog even geduld hebben. De woningen worden naar verwachting over 1,5 jaar opgeleverd en enkele weken voor oplevering geadverteerd op Woonnet Haaglanden. Volgend jaar start Arcade ook met de bouw van 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen aan de Sportlaan in De Lier. Ook heeft de corporatie een aantal andere nieuwbouwprojecten in Westland in onderzoek.

Wethouder Ben van der Stee voegt hieraan toe: “De sociale huurwoningen die gebouwd worden door Arcade in De Lier zijn meer dan gewenst en nodig in Westland. Het gaat om relatief kleine en betaalbare woningen waar een groot tekort aan is. Dit betekent een thuis voor mensen die op nu op een woning wachten, denk aan senioren en starters. Daarom zetten wij ook in overleg met Arcade in op lokaal maatwerk bij het verdelen van de woningen.”

De twee appartementengebouwen Liermolen hebben drie verdiepingen en elk gebouw heeft 33 sociale huurappartementen. Tussen de gebouwen komt groen en 67 parkeerplaatsen voor de huurwoningen. Rondom de gebouwen komt een groene zone. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van ca. 55 tot 78 vierkante meter

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Senna (13) debuteert op Ibiza Sport 24 sep, 13:21
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Scouting Kwintsheul viert 75-jarig bestaan Algemeen 24 sep, 10:20
Afbeelding
Deze 4 Westlandse organisaties ontvangen geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds Cultuur 23 sep, 22:07
Afbeelding
Van den Bos en Penning samen verder Algemeen 23 sep, 18:57
Afbeelding
Wethouder Goudswaard opent Week van de Hollandse Duinen Algemeen 23 sep, 15:20
Afbeelding
Inloopuur bij Hospice Beukenrode Algemeen 23 sep, 14:22
Afbeelding
Fietser ernstig gewond na aanrijding Burgerweg in Maasland: traumahelikopter ingezet 112-nieuws 23 sep, 09:49
Afbeelding
Ook Westland zoekt naar glazen muiltje van Assepoester Cultuur 23 sep, 09:43
Afbeelding
40 verenigingen doe mee aan Grote Clubactie Sport 23 sep, 08:51
Afbeelding
Meerdere gewonden bij ongeval op A4 bij Rijswijk 112-nieuws 23 sep, 02:55
Afbeelding
Vredesweeklezing met Ds. Bram Grandia Algemeen 22 sep, 10:45
Afbeelding
Straattheaterfestival Westland op verrassingslocatie Algemeen 22 sep, 10:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief