Ellen Veerkamp is conciërge van het jaar

Nieuws
V.l.n.r. conciërge Barry Heskes, fractievoorzitter Benjamin Hofland, winnares conciërge Ellen Veerkamp, directeur Xander Damen van De Nieuwe Weg, raadslid Ilse Daalhof.
V.l.n.r. conciërge Barry Heskes, fractievoorzitter Benjamin Hofland, winnares conciërge Ellen Veerkamp, directeur Xander Damen van De Nieuwe Weg, raadslid Ilse Daalhof. (Foto: PR)

Ellen Veerkamp van basisschool De Nieuwe Weg in Poeldijk is uitgeroepen tot Conciërge van het Jaar 2023.

Dat maakte D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland bekend tijdens de uitreiking in de personeelsruimte van de basisschool, waar ook leerlingen van De Nieuwe Weg bij aanwezig waren. Hierna overhandigde hij traditiegetrouw een dinerbon en een overheerlijke taart aan de winnares. De wisselbeker werd door Barry Heskes, de winnaar van vorig jaar, overhandigd.

Op de oproep om conciërges aan te melden voor deze verkiezing ontving de D66-fractie opnieuw veel nominaties voor zes verschillende Westlandse conciërges. De fractie reikt de prijs ieder jaar uit. Sinds de eerste editie van de wedstrijd in 2016, is de naam van Ellen Veerkamp al een aantal keer voorbijgekomen.

De kinderen, ouders en collega’s van De Nieuwe Weg vinden dan ook dat Ellen de titel heel erg heeft verdiend: “We geven Ellen ieder jaar op. Ze is echt een bijzondere conciërge, die de school van binnen en buiten kent. Dat komt omdat zij als ouder erg veel vrijwilligerswerk op school deed en uiteindelijk een baan aangeboden kreeg, omdat de school niet meer zonder kon. Ze doet klusjes, heeft de teamkamer ontworpen en gestyled, ze helpt bij calamiteiten en is een gastvrouw. Wij zijn zó enorm blij met haar! Ze verdient deze titel nog voordat ze straks met pensioen is.”

Bij de uitreiking van de titel en de prijs benadrukte Benjamin Hofland nogmaals hoe belangrijk de rol is die conciërges innemen in het onderwijs. Met de organisatie van een Conciërge van het jaar-verkiezing zet D66 Westland zich blijvend in voor het onder de aandacht brengen van het belangrijke werk dat alle conciërges in Westland doen.