Handtekeningen gezet voor 47 nieuwe woningen in ‘s-Gravenzande

Nieuws
De eerste fase van het project gaat naar verwachting in het voorjaar van 2024 in verkoop.
De eerste fase van het project gaat naar verwachting in het voorjaar van 2024 in verkoop. (Foto: PR)

Maandag 4 december tekenden ontwikkelaar WDevelop en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) voor de ontwikkeling van het project ‘Waelse Tuin’ in Waelpolder, s‘-Gravenzande. De eerste achttien woningen in dit nieuwbouwgebied gaan in het voorjaar van 2024 in de verkoop.

Ontwikkelaar WDevelop vastgoed ontwikkeling (Mark Niersman) en ONW (Fred Vlasblom en Bert Melles) tekenden de koopovereenkomst voor het project “Waelse Tuin”, onderdeel van het nieuwe woongebied Waelpolder in ‘-Gravenzande. De Waelse Tuin omvat 47 woningen waarvan 14 eengezinswoningen, 18 twee-onder-een-kapwoningen, 8 levensloopbestendige woningen en 7 vrijstaande villa’s.

Herkenbare signatuur

Het bekende architectenbureau Van Egmond Architecten uit Noordwijk heeft iedere type woning een eigen accent gegeven: een rieten dak of een dak met dakpannen, een veranda in de voortuin of houten details in de gevel. Baljon Landschapsarchitecten uit Amsterdam heeft mee ontworpen aan de woonomgeving. In de woonomgeving is veel aandacht voor groen, natuurinclusiviteit en klimaatadaptie.

Energiezuinig en duurzaam

De woningen voldoen uiteraard aan de eisen van energiezuinigheid en duurzaamheid. WDevelop wordt hierin bijgestaan door adviseur Traject uit Arnhem. Alle woningen zijn straks energiezuinig: goed geïsoleerd, en voorzien van comfortabele vloerverwarming en koeling en pv-panelen op de daken.

Waelpolder

Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat en biedt straks ruimte voor circa 720 woningen, waarvan 50% in het betaalbare segment, waaronder sociale woningbouw, een school én maatschappelijke voorzieningen. De groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. Meer informatie over het deelplan Waelpolder is terug te vinden op www.waelpolder.nl.

Verkoop

De verkoop van de woningen is verdeeld over 3 fasen. De eerste fase van het project gaat naar verwachting in het voorjaar van 2024 in verkoop. Deze fase omvat in totaal 18 woningen. Voor de bouw van de woningen zal Niersman Bouw Haaglanden uit Den Haag zorg gaan dragen. Meer informatie is te vinden op: www.waelsetuin.nl.