Rouwbanden bij SV Den Hoorn ter nagedachtenis aan Jessica

Nieuws
Zaterdag wordt er een minuut stilte gehouden voor wedstrijden van diverse thuisspelende teams van SV Den Hoorn.
Zaterdag wordt er een minuut stilte gehouden voor wedstrijden van diverse thuisspelende teams van SV Den Hoorn. (Foto: Pixabay)

Zaterdag 9 december spelen alle thuisspelende teams van J016/J017/M015 en MO17 van SV Den Hoorn met rouwbanden. Daarnaast wordt er voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen.

SV Den Hoorn draagt op deze manier een warm hart toe aan het Rijswijkse gezin waarbij zich zondag 26 november een familiedrama voltrok. Een van de gezinsleden was trainer van de MO17 (meiden onder 17), een ander gezinslid voetbalt bij dit team. SV Den Hoorn-leden die haar een hart onder de riem willen steken, zijn welkom om naar de thuiswedstrijd van de MO17-1 bij SV Den Hoorn om 11.30 uur op veld 1 te kijken. 

Familiedrama

In de nacht van 26 november werd de Rijswijkse Jessica (44) waarschijnlijk door haar partner (49) om het leven gebracht met een pistool. Hierna verwondde hij zichzelf zo erg, dat hij enkele dagen later ook overleed. Hun drie kinderen van 12, 16 en 19 jaar blijven achter. Een van hen voetbalt bij KMD; reden voor de Wateringse voetbalclub om op 2 december alle seniorenwedstrijden af te lassen. Voor de kinderen is vorige week een crowdfundingactie gestart door de Rijswijkse korfbalvereniging Refleks. Bijna vijfduizend donaties leverden tot nu toe €139.973 op.

Feestje KMD

In een interview met De Gelderlander beschrijven drie vrienden van het gezin Jessica als iemand die “van een wijntje met vrienden” hield, “dol was op feestjes en altijd klaar stond voor haar gezin”. Op de avond van de noodlottige gebeurtenis fietste Jessica met twee vriendinnen laat naar huis, na een feestje bij voetbalclub KMD. Haar vriendin Stephanie herinnert zich: “Bij mij thuis gaven we elkaar een heel dikke knuffel. En wat heel mooi en bijzonder was, we zeiden voor het eerst tegen elkaar: ‘love you, ik hou heel veel van je.’”

De echtgenoot van Jessica, die bewust in het interview niet bij naam wordt genoemd, was “absoluut geen monster”. Voor mensen die het gezin kennen, kwam het fatale incident dan ook als een complete verrassing.

Lees het interview met de vrienden van Jessica hier.