Wippolderlaan (N211) dit weekend opnieuw afgesloten

Nieuws
De Wippolderlaan is in het weekend van 5 april opnieuw afgesloten tussen de A4 en de Erasmusweg.
De Wippolderlaan is in het weekend van 5 april opnieuw afgesloten tussen de A4 en de Erasmusweg. (Foto: RE)

De reconstructie van de Wippolderlaan (N211) is nu echt begonnen. De weg was in het weekend van 22 maart afgesloten en is dit weekend, van vrijdagavond 5 april om 22.00 uur tot maandagochtend 8 april om 4.00 uur opnieuw dicht.

Sinds augustus 2023 vonden er al voorbereidende werkzaamheden plaats voor de reconstructie. De aannemer heeft onder andere kabels en leidingen verlegd in het projectgebied. Hiervoor zijn 120 bomen en zesentwintig struiken verwijderd in de Zwethzone. Voor elke gekapte boom komt er een nieuwe boom terug, in onder meer recreatiegebied De Zwethzone en op drie locaties in de gemeente Westland. In november sloot de McDonald’s Wateringen haar deuren.

Reconstructie

De Wippolderlaan in Wateringen wordt breder gemaakt (van twee rijstroken naar drie) en kruisingen met de Laan van Wateringse Veld en Veilingroute worden ongelijkvloers aangelegd. Zo komt er vanaf een nieuwe rotonde bij de Laan van Wateringse Veld een fly-over, over de N211. Dit zal naar verwachting de doorstroming verbeteren.

Weekenden dicht

Sinds vrijdagavond 22 maart 2024 is dus echt begonnen met de eerste werkzaamheden voor de herinrichting van de Wippolderlaan. De weg tussen de A4 en Erasmusweg was toen afgesloten gedurende het weekend, en dat geldt ook voor het weekend van 5 april. De weg wordt afgesloten van vrijdag vrijdag 5 april 22.00 uur tot maandag 8 april 04.00 uur.

Het project is naar verwachting medio 2027 klaar.