Hier kun je ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ nog een keer zien

Nieuws
Het verhaal van Zuijderwijk schetst een beeld van een stukje Westlandse tuinbouwgeschiedenis.
Het verhaal van Zuijderwijk schetst een beeld van een stukje Westlandse tuinbouwgeschiedenis. (Foto: PR)

Iedereen die de documentaire ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ nog niet heeft gezien of graag nóg een keer wil zien heeft nu de kans om deze in één van de vestigingen van Bibliotheek Westland te bekijken. ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ levert een bijzonder en persoonlijk inkijkje in het tuindersleven van Peter Zuijderwijk. Een film die veel mensen raakt door de nostalgie, maar ook door de persoon die Zuijderwijk is.

Het verhaal van Zuijderwijk schetst een beeld van een stukje Westlandse tuinbouwgeschiedenis dat door veel oud-tuinders een feest van herkenning zal geven. De Westlandse Angelo Damen, die de documentaire maakte, heeft hiermee een bijzondere bijdrage aan het Westlands erfgoed geleverd. Hij werkte zelf in de jaren ’70 bij Zuijderwijk die toen zijn overbuurman was. Toen hij hoorde dat het bedrijf gesloopt zou worden wilde hij daar zelf bij zijn om dit met zijn filmcamera vast te leggen. Het resultaat is een documentaire waarin de droge humor van Zuijderwijk, zijn bijzondere kijk op het leven, zijn sociale aard en volstrekt eigen manier van ‘tuinen’ een uniek portret opleveren.

Na drie uitverkochte zalen in het najaar is deze documentaire opnieuw te zien in twee bibliotheekvestigingen. De documentaire wordt op de volgende data vertoond:

  • Zaterdag 9 maart in Bibliotheek ‘s-Gravenzande van 14.30 tot 16:00 uur
  • Zaterdag 23 maar in Bibliotheek Naaldwijk van 14.30 tot 16.00 uur.

De zaal is vanaf 14:00 uur open. Kosten bedragen € 10,- per persoon. Reserveren kan via de agenda van bibliotheekwestland.nl.