Concert met praiseband en Westlandse Harmonie

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Op zaterdagavond 23 maart staat er iets bijzonders te gebeuren in de Noorderkerk in ’s-Gravenzande. Met het concert, genaamd ‘Praise in Harmony’, worden twee muziekstijlen samengebracht. Een praiseband die moderne christelijke aanbiddingsnummers speelt, komt samen met de Westlandse Harmonie. 

Ruim 50 muzikanten en een band met zangers en zangeressen spelen deze avond 16 bekende aanbiddingsnummers. Pieter Vermeer, degene bij wie de droom voor dit concert begon: “Ik wil mijn twee passies, God en muziek, samenbrengen en delen met iedereen die hier interesse in heeft, van gelovigen tot harmonieliefhebbers.” Om deze twee muziekstijlen op een mooie manier samen te brengen, is Tim Hermsen gevraagd om de nummers voor dit concert te arrangeren.

Het harmonieorkest is inmiddels gestart met de voorbereidingen. Peter van der Kaaij speelt tenorsaxofoon bij de Westlandse Harmonie: “Praise in Harmony is een mega uitdaging voor een orkest met 50 mensen en zeker in deze sfeer wat wij niet echt gewend zijn. Maar super gaaf!” 

Ook de band is al samengekomen om het concert voor te bereiden. Jesper Boon, drummer van de praiseband vertelt: “Ik zie uit naar een mooie avond waarin vele kerkgangers kennis mogen gaan maken met de schoonheid van een harmonieorkest en waarin harmonieliefhebbers kennis mogen maken met het geloof.”

Er zijn 650 plaatsen beschikbaar in de Noorderkerk en kaartjes kunnen gekocht worden via de website op www.praise-in-harmony.nl.