Dit zijn de 9 mogelijke namen voor het nieuwe Lierse Voedselbos

Nieuws
Afgelopen weekend plantten vrijwilligers alvast windkeringen als beschutting van de toekomstige beplanting.
Afgelopen weekend plantten vrijwilligers alvast windkeringen als beschutting van de toekomstige beplanting. (Foto: PR)

Het Voedselbos langs de Zijtwende in De Lier begint vorm te krijgen. Ook een naam voor het bos is in zicht. De vrijwilligers achter het initiatief stellen er negen voor. Iedereen kan zijn of haar stem hiervoor uitbrengen. Welke naam wordt het?

Als het aan de enthousiaste vrijwilligers ligt, wordt de strook langs de Zijtwende in De Lier nog dit jaar omgetoverd tot voedselbos. Afgelopen weekend plantten zij alvast windkeringen als beschutting van de toekomstige beplanting. En ook bepaalde het ontwerpteam reeds welke eetbare bomen en struiken er straks mogen groeien.


Eerste boom

“Als onderdeel van het beleidsplan ‘Groen = Goud’ kwam een fijne samenwerking met Gemeente Westland tot stand en kwam er toestemming tot het aanplanten van de biodiverse windkeringen”, aldus de organisatie. De eerste boom ging dan ook vrijdag 29 maart de grond in, tot grote vreugde van de initiatiefnemers en de groep vrijwilligers die hun droom langzaam werkelijkheid zien worden. “Gemeente Westland toonde enthousiasme voor het Voedselbosplan en momenteel wordt gewerkt aan de benodigde documenten voor het verkrijgen van groen licht voor het project.”


Wandelgebied

Het voedselbos, dat zal zorgen voor meer biodiversiteit en natuur, wordt een aangenaam wandelgebied met een grote variëteit aan bomen en struiken, waarvan de vruchten of de bladeren eetbaar zijn. Ook educatie krijgt voldoende aandacht, alsmede het sociale element. Fijn om elkaar te ontmoeten in de natuur.

Negen namen

Om het Lierse Voedselbos een passende naam te geven, dachten vele medialezers mee. “Diverse varianten op het woord Lier werden aangedragen. Dank voor het meedenken en alle inzendingen! We selecteerden negen namen.”

De negen namen zijn:

  1. Voedselbos Bij ‘t KraeyeNest
  2. Voedselbos De Biolier
  3. Voedselbos De Lierbei
  4. Voedselbos De Lierbes
  5. Voedselbos Lierboretum
  6. Voedselbos Het Liervelingsbos
  7. Voedselbos De PopuLier
  8. Voedselbos De Tierelier
  9. Voedselbos De Vlierelier

Stemmen kan via deze link: https://bit.ly/4cEvftU.

Vrijwilligers gezocht

Nu de realisatie van het voedselbos steeds meer werkelijkheid wordt, zoekt men we vrijwilligers die ook warm lopen voor meer biodiversiteit en natuur. Voel je je aangesproken? Neem contact op via otenjacq@kpnmail.nl. Grote kans dat jouw expertise, talent of tijd van bruikbare waarde is voor het voedselbos. Meer info via Instagram.com/voedselbos.de.lier.