De Blankenburgtunnel bijna af; wat zijn de gevolgen voor Westland?

Nieuws
De Blankenburgtunnel in aanbouw.
De Blankenburgtunnel in aanbouw. (Foto: Archief/Patrick Wanders)

Wie op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen reed, heeft de afgelopen jaren de ontwikkeling kunnen zien van de Blankenburgtunnel. Dit jaar gaat de oeververbinding onder Het Scheur, die tegenwoordig officieel Maasdeltatunnel heet, officieel open. De tunnel verbindt de A20 bij Vlaardingen (op de noordoever) met de A15 bij Rozenburg (op de zuidoever).

Vanwege de hoge druk op het wegennetwerk in de Rotterdamse regio, is besloten de Blankenburgverbinding te realiseren. Om de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische activiteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen, is het plan voortvarend opgepakt. Bestuurders van personen- en vrachtverkeer zullen tol moeten betalen om gebruik te maken van de tunnel.

Lezing

Op woensdag 10 april aanstaande zal technisch adviseur Erik Verwaal van Rijkswaterstaat een complete uitleg geven over het ontstaan, de bouw en het verloop van de Blankenburgverbinding. Deze lezing zal rijk gedocumenteerd worden en interessant zijn voor iedereen die interesse heeft in historie, techniek, mobiliteit of de eigen leefomgeving.

Locatie en tijd

De lezing vindt plaats in De Prinsenhof in Maasdijk (Cornelis Houtmanplein 6) en zal om 20:30 uur aanvangen. Voorafgaand aan de lezing houdt de Maasdijkse Belangen Vereniging haar ledenvergadering. De toegang voor de lezing is gratis en vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.