Zilveren erepenning voor Aart den Haan

Nieuws
Burgemeester Bouke Arends speldt de zilveren erepenning op bij Aart den Haan.
Burgemeester Bouke Arends speldt de zilveren erepenning op bij Aart den Haan. (Foto: RdH / Rodi.nl)

Vertrekkend WOS-directeur Aart den Haan uit Hoek van Holland heeft op vrijdag 12 april de zilveren erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Bouke Arends. Hij kreeg de penning tijdens zijn afscheid als directeur van de Westlandse Omroep Stichting.

Sinds 2010 was Aart den Haan directeur van de Westlandse Omroep Stichting. Gedurende die periode is de WOS van een lokale omroep ontwikkeld naar een professionele streekomroep, met een enthousiast team en vele vrijwilligers. Met zijn inzet als directeur van de WOS heeft hij gedurende 14 jaar een belangrijke rol gespeeld in het medialandschap en de nieuwsvoorzieningen in de regio en daarmee maatschappelijk ontwikkelingen en culturele evenementen ondersteund en naar een hoger niveau gebracht. Onder zijn leiding ontving de WOS in 2019 het eerste en in 2022 het Keurmerk voor Nederlandse Streekomroepen en werden zij in 2014 uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

NLPO

Daarnaast heeft hij, samen met andere omroepdirecteuren, het initiatief genomen tot het oprichten van een belangenorganisatie voor lokale publieke omroepen. Inmiddels is de NLPO een volwaardig gesprekspartner voor de overheid met een coördinerende rol voor samenwerking met en tussen alle streekomroepen.

Zilveren erepenning

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding in Westland voor personen die zich, gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland) op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. De zilveren erepenning bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.