Nederlandse tuinbouw nodigt studenten uit om sector te hacken

Onderwijs
De HortiHeroes Hackathon 2024 vindt plaats in het World Horti Center.
De HortiHeroes Hackathon 2024 vindt plaats in het World Horti Center. (Foto: Archief)

“De studenten van nu zijn de data scientists, engineers en duurzaamheidsmanagers van de toekomst.” Aldus HortiHeroes, dat samen met partners uit de Food & Flower industrie studenten oproept om bij te dragen aan een duurzaam voedselsysteem tijdens de HortiHeroes Hackathon 2024 in World Horti Center op 31 mei. “Met hun creatieve of technische vaardigheden zetten we samen stappen richting de oplossing richting klimaatneutrale tuinbouw, met kans op winst voor de studenten (€ 1.000,-) en de sector.”

“De Nederlandse glastuinbouw is toonaangevend en wordt wereldwijd geroemd voor haar innovatie en efficiëntie.” Toch staat de sector in ons eigen land onder druk. “In de strijd om schaarse ruimte, arbeidskrachten en natuur wordt kritisch gekeken naar de grootste uitdagingen die de sector heeft: arbeid, energie en gewasbescherming.”

HortiHeroes Hackathon

Tijdens de HortiHeroes Hackathon op 31 mei gaan studenten - onder begeleiding van sector experts vanuit o.a. Rijk Zwaan, Koppert Cress, Division Q en Glastuinbouw Nederland - tijdens een dag vol inspiratie en innovatie aan de slag met het genereren van oplossingen voor een toekomstbestendige tuinbouw. “Een economische sector die wél van belang is, in balans met natuur en maatschappij.”

Oproep

Fabienne van der Klugt-Gram, Community & Startup Lead bij HortiHeroes, roept studenten op om hun kennis in te zetten voor de Food & Flower industrie: “Wil jij meedoen? Meld je dan individueel of met je studievrienden aan voor een dag vol innovatie en impact! Met jouw frisse ideeën en de kennis van sector-experts kunnen we innovatie aanjagen. De Hackathon is een gratis kans om risicoloos te proeven aan ondernemen, met kans op veel energie, nieuw netwerk, fun en € 1.000,-! “

Iedereen die op dit moment een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgt kan deelnemen aan de Hackathon. “De studierichting maakt niet uit, de sector heeft alle kennis, vaardigheden en frisse blikken nodig om het verschil te maken!”

Doe mee!

Wie meedoet, maakt kans op duizend euro. Deelname is gratis en inclusief drankjes, snacks en vervoer vanaf Delft of Den Haag Station. “Maak impact, draag bij aan een duurzaam voedselsysteem en breid jouw netwerk uit!”

Aanmelden en meer informatie: www.hortiheroes.com/hackathon.