Het toekomstige bouwterrein biedt voldoende ruimte aan 76 woningen, laat Jasper Bravenboer zien.
Het toekomstige bouwterrein biedt voldoende ruimte aan 76 woningen, laat Jasper Bravenboer zien. (Foto: BM)

Start inschrijving nieuwbouwproject KasseNova aan de Vaart:

Partnerbijdrage

(Partnerbijdrage)

Start inschrijving nieuwbouwproject KasseNova aan de Vaart:

‘Met deze 76 woningen wil ik een impuls geven aan Westland’

Op maandag 18 juli gaan er maar liefst 76 nieuwbouwwoningen online in de verkoop: 8 luxe watervilla’s en 68 appartementen. Het is niet zomaar een project, benadrukt ontwikkelaar Jasper Bravenboer (41).

door Bianca Mokkenstorm

Op maandag 18 juli gaan er maar liefst 76 nieuwbouwwoningen online in de verkoop: 8 luxe watervilla’s en 68 appartementen. Het is niet zomaar een project, benadrukt ontwikkelaar Jasper Bravenboer (41). “Natuurlijk is de Nieuwe Vaart een markant stukje ’s-Gravenzande. Bovendien is de insteek van ons project anders dan anders. We richten ons bewust niet alleen op het hogere segment, maar óók op starters. Dat is mijn manier om iets terug te doen voor het Westland.” Dit is het verhaal van een heel persoonlijk bouwproject: KasseNova aan de Vaart.

Geboortehuis

Zeker is Bravenboer Management een Schiedams bedrijf. Maar Jasper is geboren en getogen Westlander. Oorspronkelijk komt hij uit Honselersdijk, en hij heeft heel wat voetstappen staan in het ’s-Gravenzandse gebied, waar hij straks in samenwerking met Fullhouse nieuwe woningen gaat neerzetten. Jasper legt uit hoe dat komt: “Gerard Versloot, al 22 jaar de partner van mijn moeder, is geboren aan de Nieuwe Vaart en woont er nog steeds. Ik ben hier dus al jarenlang letterlijk kind aan huis. Ik heb het hier nog meegemaakt toen het echt een tuindersbedrijf was, maar sinds 2006 ook zoals het nu is: een rustig stukje Westland, gelegen aan doorgaand vaarwater.

Huidige bewoner van Nieuwe Vaart 13, Gerard Versloot (71), is op dit moment bezig met de voorbereiding van zijn verhuizing naar De Lier. Hoewel hij straks zijn geboortegrond gaat verlaten, staat hij er positief tegenover. “Er moest wat gaan gebeuren. Een paar jaar terug kwamen we op het punt, dat we mijn huis óf grondig moesten gaan renoveren, óf slopen en opnieuw gaan bouwen. Omdat de kassen inmiddels gesloopt waren en mijn zus Miep, die naast mij woonde, naar het dorp van ’s-Gravenzande verhuisde, was er veel ruimte ontstaan. Zo ontstond het idee om beide stukken grond te gebruiken om daar meerdere woningen neer te zetten. Je kunt wel zeggen dat Jasper dat idee aardig heeft uitgewerkt,” eindigt hij lachend.

Veel rust en groen

Drie jaar geleden ging Jasper voor het eerst om tafel met ONW om te zien wat er mogelijk was. “Als jonge projectontwikkelaars willen we het anders doen dan anderen. Ecologisch verantwoord, met veel ruimte voor groen. Daarnaast willen wij ons niet alleen richten op het hogere segment, maar bewust ook mogelijkheden bieden aan startende kopers. En door vooral Westlandse bedrijven te betrekken bij de bouw, willen we het Westland een extra impuls geven.” Het ONW gaf groen licht voor het bouwen van het ambitieuze plan, onder voorwaarde dat de verkoop ervan voor 100% op toewijzing gebeurt. “Mensen moeten dus wel als woningzoekende ingeschreven staan bij gemeente Westland,” benadrukt Jasper.

KasseNova aan de Vaart heeft straks een breed assortiment woningen te bieden, legt Jasper uit. “Naast 8 luxe twee-onder-een-kap villa’s bouwen wij ook 3 penthouses, 25 luxe appartementen en 40 betaalbare appartementen. Er valt dus echt iets te kiezen. We hebben de nadruk gelegd op veel rust, veel groen en de unieke ligging aan het doorgaande vaarwater. Om de omgeving zoveel mogelijk intact te laten hebben we gekozen voor een parkeergarage onder de woningen Daardoor kan iedereen zijn auto kwijt, zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van het gebied. Ook de bewoners van de appartementen kunnen volop genieten van het groen om hen heen: ieder appartement heeft een ruime buitenruimte, variërend van 13 tot maar liefst 248 m² terras. De toekomstige eigenaren van de penthouses hebben letterlijk en figuurlijk een topuitzicht: bij helder weer kijken ze zó door naar zee!”

Inschrijven t/m 27 juli

Jasper hoopt al eind dit jaar de eerste spade in de grond te steken. “De inschrijving gaat 18 juli online van start en we vinden het gaaf om te merken dat de eerste belangstellenden zich nu al hebben gemeld”, aldus Jasper. “Onze website staat sinds begin juli online, en tijdens de ’s-Gravenzandse feestweek hebben bloemenmeisjes gerbera’s uitgedeeld met onze QR-code. Daar wordt heel enthousiast op gereageerd. Tot en met 27 juli kan online worden ingeschreven. Daarna gaan we onze mouwen opstropen. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Belangstelling? Schrijf je via de website www.kassenova.nl in voor de nieuwsbrief en meld je aan voor het verkoopevent dat op 20 juli samen met Helm en Heus nieuwbouwmakelaars en Borgdorff makelaars wordt georganiseerd in het centrum van ’s-Gravenzande.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opa en kleindochter exposeren samen Algemeen 15 aug, 12:19
Afbeelding
VVD wil plannen jaarrond strandpaviljoens nieuw leven inblazen Algemeen 15 aug, 11:48
Afbeelding
de pijp met... Marjoke van Arnhem-Van Baalen Algemeen 14 aug, 10:00
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Orgelconcert door André Knevel in Wateringen Algemeen 13 aug, 14:05
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Weekendexpositie “Karen’s Art” in de Hofboerderij. Algemeen 12 aug, 14:04
Afbeelding
LTC ’s-Gravenzande kijkt naar de toekomst, officiële opening padelbanen Algemeen 12 aug, 12:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Koe in sloot geraakt nabij Woudseweg Algemeen 11 aug, 22:06
Afbeelding
Kortebaan De Lier afgelast wegens hitte Algemeen 11 aug, 16:30
Afbeelding
Opbouw vluchtelingenlocatie Haagweg in volle gang Algemeen 11 aug, 15:44
Afbeelding
Natuurlijk Delfland dient handhavingsverzoek in voor vinpootsalamanders Algemeen 11 aug, 15:22
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief