Westlandse kassen centraal tijdens de ‘Week van Nationaal Park Hollandse Duinen 2022’

Partnerbijdrage
Bij Dr. Green kun je zelf de mogelijkheden van aloë vera-gel ervaren.
Bij Dr. Green kun je zelf de mogelijkheden van aloë vera-gel ervaren. (Foto: PR)

Van 24 september t/m 2 oktober viert Nationaal Park Hollandse Duinen, waarvan het Westland onderdeel uitmaakt, de ‘Week van NPHD’. Daarmee wil het bewoners en bezoekers laten zien hoe uniek de nabijheid is van natuur, dorpen en steden in dit gebied. In het Westland zijn tijdens deze week tal van excursies en activiteiten te boeken in en om de kassen.

Nationaal Park nieuwe stijl

Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de eerste nationale parken nieuwe stijl en is daarmee veel meer dan alleen natuur. De mix van natuurlijke en door de mens gevormde landschappen maakt het gebied zo ‘Hollands’. Je ervaart er de wisselwerking tussen mens en natuur. Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom.

Volop activiteiten

Tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen kun je dit keer in het Westland kennismaken met wat er in de kassen gebeurt. Ook dat is onderdeel van het nationaal park. Zo kun je op verschillende momenten mee met een gids voor een bezoek aan een kas. Leer hoe snijchrysanten worden gekweekt, neem een kijkje bij de enige Aloë vera-kweker in Europa of ga ‘Bakkie Fietsen’ en kom thuis met een heerlijk kratje vol Westlandse producten. Ook kun je mee met een rondvaart door het Westland (inclusief bezoek aan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck), kun je zacht fruit plukken in een kas of mee met een tour door een Engelse tuin. Wil je op eigen gelegenheid het Westland ontdekken, dan kun je op pad met een gratis audiotour of podcast.

De activiteiten, die in samenwerking met de gemeente Westland en partners van Bezoek Westland zijn georganiseerd, zijn te boeken tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs. Alle informatie over de ‘Week van NPHD’ is te vinden op bezoek-westland.nl/weekvannphd2022.