Rouw verdient Respect

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Barbera Dijk)

Zaterdag 24 september signeert rouwcoach en auteur Paul Stolwijk zijn boek ‘Rouw verdient Respect’ in de Brunawinkel in het winkelcentrum de Bogaard in Rijswijk. 

Paul ging na zijn studie theologie werken in de bejaardenzorg en uitvaartsector. Hij verzorgt gebedsmomenten tijdens uitvaarten, lezingen over de geschiedenis van de uitvaarten en rouwverwerking. Nabestaanden vroegen hem: “Hoe moet ik rouwen?” Vele jaren dachten we dat rouw een afgerond proces was maar deze opvatting kwam niet overeen met de praktijk. “Mijn kinderen zeggen dat ik verder moet maar ik moet vaak huilen als ik zonder mijn man aan tafel zit.”

Voor Paul is rouwen een leven lang herbeleven van verlieservaringen en daardoor sterker worden. Paul geeft in het boek 6 tips hoe we in een situatie van verlies bij onszelf kunnen komen.

Zijn boek heeft lovende recensies ontvangen. “Ik heb met veel interesse je boek gelezen”, schreef Klaas Jan Roodenburg, directeur van het Landelijk Steunpunt Rouw. “Dit boek is een aanrader voor al degenen die de confrontatie met zichzelf na een ingrijpende verlieservaring durven aan te gaan om vervolgens weer bij hun veerkracht uit te komen,” aldus Tineke Roodenburg, relatietherapeute.

De signeersessie is op 24 september in de Bruna aan de Pr. Johan Frisopromenade 28-30 in de Bogaard te Rijswijk van 14.00 tot 16.00 uur.