‘Coming Out zet mensen soms op het verkeerde been’

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

“In voorlichtingslessen lopen we er nog wel eens tegenaan dat tieners denken dat je ervoor kiest om homo-trans of biseksueel te zijn. Zo van; vanaf vandaag ben ik…!”, aldus Maaike Frankena, coördinator Voorlichting van het COC Haaglanden. “Voor sommige mensen lijkt het erop alsof het naar buiten brengen dat je niet hetero bent net zoiets is als kiezen voor bijvoorbeeld een studie. Dat is het dus niet, je kiest ervoor om het te zéggen!” Coming Out dag is een dag die hier aandacht voor vraagt. “Dát je uit de kast komt op deze dag is niet per sé de bedoeling, zie het als een aanmoediging. Daarom ook al die vlaggen. Je ziet dat je er mag zijn!” Plak daarom de gedrukte vlag verderop in deze editie op je raam en maak een foto met #plakdevlag!

Rond Coming-Outdag worden in Westland prachtige activiteiten georganiseerd, en zeker niet alleen voor LHBTI+’ers. Zo is model en tv-persoonlijkheid Loiza Lamers op donderdag 13 oktober te gast in Bibliotheek Naaldwijk. Aanvang 19.00 uur. Kaarten reserveren kan via bibliotheekwestland.nl. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met COC Haaglanden, Gemeente Westland en Vitis Welzijn.

Zaterdag 8 oktober vindt Let’s Connect 2022 plaats. Hét event voor alle LHBTIQ+ leerlingen van het voortgezet onderwijs. Locatie: Sint-Maartenscollege in Voorburg. Tijd: van 12.00 tot 17.30 uur. Info en opgave via: cochaaglanden.nl/letsconnect.

Dinsdag 11 oktober om 8.30 uur hijsen we de progress-pride vlag bij het Lentiz Floracollege in Naaldwijk. De vlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.

Iedere eerste woensdag van de maand houdt de Rainbow Friends & Family Support Group Westland i.s.m. COC Haaglanden een inloopspreekuur, bedoeld voor iedereen die de regenboogjeugd in Westland een warm hart toedraagt. Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie: Bibliotheek Naaldwijk. Meer info: rainbowsupportwestland@cochaaglanden.nl of tel. 06-25508776.