Bakker draagt stokje over in De Lier

Partnerbijdrage
Sander Langerak draagt, samen met zijn vader Gerard, het stok(brood)je over aan Edwin en Marja.
Sander Langerak draagt, samen met zijn vader Gerard, het stok(brood)je over aan Edwin en Marja. (Foto: PR)

De winkel van Echte Bakker Langerak in de Hoofdstraat gaat vanaf woensdag 5 oktober 2022 verder als Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs. Na 53 jaar Echte Bakker Langerak besloot De Lierse bakker dat de koek op was en geeft hij graag het stokje over aan de familie Remmerswaal. 

Hoge kosten en gebrek aan personeel zijn de voornaamste redenen die Sander Langerak deden besluiten te stoppen met de bakkerij. “De bakkerij bestond 53 jaar, een begrip in De Lier en omstreken. Heel pijnlijk als het voor deze plek hier en nu zou ophouden.” Langerak was daarom blij en opgelucht toen bleek dat Edwin en Marja Remmerswaal de winkel wilden overnemen. “Een bakkersbedrijf naar mijn hart.” noemt Langerak deze bakkerij. “Het is dat ik na 1 oktober echt even niks wil, anders zou ik zó bij Remmerswaal in de broodbakkerij komen werken.”

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs heeft 20 winkels in de regio Westland en Den Haag. Brood en banket wordt elke nacht vers gebakken in de bakkerij in Rijswijk en in alle winkels wordt daarnaast volop croissantjes, broodjes en snacks gebakken. 

De winkel in De Lier past uitstekend bij hun bedrijf, meent mede-eigenaar Edwin Remmerswaal. “Wij hadden al een tijdje een winkel in De Lier op ons verlanglijstje staan. We vinden het daarom fantastisch dat wij op deze mooie plek, in de Hoofdstraat van De Lier, nu een eigen winkel hebben. Onder ons motto ‘proef het verschil’ zullen wij dagelijks de uitdaging aangaan om onze klanten te verwennen. Dit doen wij samen met vrijwel het voltallige verkoopteam van Langerak, want tot onze grote vreugde blijft de meerderheid van het team in deze winkel werken.” 

Edwin Remmerswaal heeft goede herinneringen aan De Lier. Hij speelde jarenlang in de Lierse Ark met Priva-De Lier als lid van het Westlandse Damteam.

Natuurlijk zullen de Lierse klanten wel even moeten wennen. Om iedereen kennis te laten maken met het heerlijke en verrassende assortiment zal Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs starten met een zeer aantrekkelijke openingsaanbieding.

Edwin en Marja Remmerswaal nemen de bakkerij over.