Afbeelding
(Foto: JackyShoots.nl)

Uitvaartcentrum ‘De Waterheul’

Partnerbijdrage

Na een ingrijpende verbouwing heeft Lupine uitvaartverzorging het voormalig uitvaartcentrum van De Ark te Wateringen heropend als uitvaartcentrum De Waterheul. Inmiddels ontvangen Marcel Scheffers en Peter van der Aa aanvragen vanuit het Westland en ver daarbuiten.

Het uitvaartcentrum heeft vier familiekamers waar nabestaanden dag en nacht terecht kunnen door middel van een elektronisch sleutelsysteem. De kamers dragen allemaal een andere naam die gelieerd is aan schepen waarmee vroeger handel werd gedreven; De Klipper, De Tjalk, De Schoener en De Westlander.

“Het gebruik van een familiekamer in De Waterheul is ‘all inclusive’”, vertelt Peter, “wat inhoudt dat koffie, thee, fris en ook een wijntje of biertje inbegrepen zijn gedurende de familiebezoeken. Ook kan men met de gasten genieten van een drankje en herinneringen delen in het Grand Café-gedeelte.”

De Waterheul biedt ook de gelegenheid om condoleances voor grotere groepen te verzorgen in de aula met volop audiovisuele middelen. Ook kunnen er uitvaartbijeenkomsten met maximaal 90 gasten worden gehouden. Marcel: “Door deze multifunctionaliteit kunnen hier uitvaarten worden gehouden in de meest uiteenlopende vorm, van een High Thea, gedurende de uitvaartdienst, tot een ’rondzit’ waarin de kist van de overledene centraal staat, of een borrel gedurende het moment van terugblikken op het leven van de overledene.”

“De mogelijkheden zijn ongekend en op deze wijze kunnen wij aan ieder afscheid een heel persoonlijke invulling geven”, gaat Peter verder. “Door de flexibiliteit van de aula is deze geschikt voor grotere én kleinere gezelschappen. U voelt zich dus niet snel verloren wanneer het gezelschap dat de uitvaart bijwoont wat kleiner is.”

Ook voor een traditionele uitvaartdienst met kerkelijke rituelen is De Waterheul geschikt. Van oudsher is de hedendaagse aula een kapel. Deze kapel wordt nog wekelijks gebruikt voor de kerkdiensten van omwonenden en bewoners van woonzorgcentrum De Ark. Binnen een handomdraai is de aula dan ook weer te gebruiken als kapel voor een uitvaart met de traditionele daartoe behorende liturgische rituelen en desgewenst het gebruik van een écht kerkorgel.

“Samen met u of met uw uitvaartonderneming maken wij graag een rondgang door De Waterheul en laten we u de mogelijkheden zien die er zijn om de uitvaart persoonlijk, warm, eigentijds en met oog voor detail te maken”, besluit Peter.

Uitvaartcentrum De Waterheul is gelegen aan de Herenstraat 85 te Wateringen. Meer weten? Bel dan naar 0174-270090 of stuur een mail naar waterheul@lupine.nl. De Waterheul is een locatie die onderdeel is van Lupine uitvaartverzorging. Meer informatie op www.waterheul.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Lionsclub Westland doneert aan Middin Westland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
FC Westland komt tegen Zeemacht opnieuw net te kort Sport 16 uur geleden
Afbeelding
HookXV te laat op stoom in Den Haag Sport 16 uur geleden
Afbeelding
‘Pius X wacht al drie maanden op geld gemeente’ Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op de pijp met... Leo Zwinkels Algemeen 27 nov, 20:18
Afbeelding
Albaniëgangers Leo en Bram bedanken thuisfront Algemeen 26 nov, 22:00
Afbeelding
7.000 flyers in Monster in cold case Jaïr Soares Nieuws 26 nov, 12:54
Afbeelding
Midwinterhoornblazers in het Staelduinse Bos Algemeen 26 nov, 09:31
Afbeelding
Sean Webster Blues Band bij Blues aan Zee Algemeen 26 nov, 09:22
Afbeelding
45-toeren met Erik & Yvonne in Cultuurschuur Algemeen 26 nov, 08:44
Afbeelding
Radhika Kaushal: ‘Wij hebben het goed hier’ Algemeen 26 nov, 08:18
Afbeelding
Groter beroep op maatschappelijk vangnet door dure tijden Algemeen 25 nov, 19:45
Afbeelding
Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder Algemeen 25 nov, 19:13
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief