‘Kunst voor het Volk - een gezellig klassiek koor voor iedereen’

Partnerbijdrage
Alle stemmen zijn van harte welkom bij Kunst voor het Volk.
Alle stemmen zijn van harte welkom bij Kunst voor het Volk. (Foto: PR)

Westlands koor Kunst voor het Volk is opgericht in 1932 en heeft zich in deze 90 jaar ontwikkeld tot een koor dat vooral gezelligheid uitstraalt, waarin iedereen elkaar kent en waar je nieuwe vrienden maakt. Alle stemmen zijn vertegenwoordigd en het repertoire is zonder meer breed te noemen, in het algemeen wel met een klassieke inslag, maar niet per se Christelijk.

Het koor repeteert wekelijks in basisschool de Regenboog in Naaldwijk, onder leiding van Alexander Prins, en één keer per jaar is er een uitvoering voor publiek. In 2022 was dat in De Lier, waar onder meer de volksopera The Zoo opgevoerd werd, met medewerking van amateur-solisten en tienerkoor Eigenwijs. Voor 2023 staat er een heel ander programma gepland: op 12 mei geeft Kunst voor het Volk in Naaldwijk een uitvoering van Missa Brevis (KV 275) van Mozart en van ‘King Arthur’ van Henry Purcell, met beroeps-solisten en begeleiding door diverse instrumentalisten.

‘King Arthur’ is een semi-opera in 5 aktes; het is één van de meest memorabele muziekstukken van deze barokcomponist. Het wordt niet zo heel vaak uitgevoerd, maar het ligt heel prettig in het gehoor, en het koor verwacht dan ook dat het publiek op 12 mei aangenaam verrast zal worden. Zin om mee te zingen? Bel 06-23105733 of mail info@kunstvoorhetvolk.com.

Alle stemmen en leeftijden zijn van harte welkom.