Olympus ’70 eerste ambassadeur voor Westland Sport Rookvrij

Partnerbijdrage
Wethouder Anko Goudswaard (sport) trapt de challenge af met sporters van Olympus 70.
Wethouder Anko Goudswaard (sport) trapt de challenge af met sporters van Olympus 70. (Foto: Thierry Schut)

Het sportcomplex van Olympus 70 in Naaldwijk is al langere tijd rookvrij. De atletiekvereniging wil graag verder gaan dan hun eigen terrein en daagt daarom als ambassadeur andere Westlandse sportverenigingen uit voor #WestlandSportRookvrij. Het streven is dat op 1 mei 2023 alle clubs een rookvrijterrein zijn.

“Wij willen graag ons steentje bijdragen aan de gezondheid van Westlanders. Roken en sport gaan niet samen. Daarom zijn wij als vereniging al heel lang rookvrij,’’ vertelt Eric van Heijningen namens het bestuur van Olympus 70. “Op heel veel sportclubs geldt alleen het rookvrijbeleid nog niet. Samen met Verburch, Quintus en Hockeyvereniging Westland hopen we onze ‘collega’s daarom in beweging te zetten’. Zo geven we hopelijk het goede voorbeeld aan onze kinderen. Als kinderen aan het sporten zijn, moet er niet aan de zijlijn gerookt worden. Net zoals dit op het schoolplein ook geldt, moet dit op de Westlandse sportvelden ook zo zijn.”

De rookvrijchallenge is een plan uit het Lokaal Preventie Akkoord. “Daar horen ook gezond eten, mentaal lekker in je vel zitten en minder alcohol bij,’’ zegt wethouder Anko Goudswaard. Ik hoop dat alle Westlandse sportverenigingen mee gaan doen aan deze challenge. Vanuit de gemeente krijgen clubs een handige toolkit. Die kan de vereniging aanvragen op onze website. Zo komt het gesprek op gang en door het goede voorbeeld te geven werken we aan een rookvrije generatie.” Kijk op www.gemeentewestland.nl/sportrookvrij om jouw eigen club aan te melden.