Laatste puntjes voor de Honselse Feestweek

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Laatste puntjes voor de Honselse Feestweek

Dinsdag 20 juni gaat de Honselse Feestweek van start. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet, maar het programma is bekend. Volgende week verschijnt de Freek!, de heuse glossy die het organiserend comité heeft samengesteld en die de feestweekkrant vervangt. “De feestweekkrant was leuk, maar we wilden graag iets nieuws, even opfrissen en weer verrassen. Hopelijk zullen de Honselersdijkers de Freek! met plezier lezen. Natuurlijk wordt het programma toegelicht en hij staat vol met interviews met Honselersdijkers die ondernemend zijn in de breedste van het woord. Mensen die enthousiast maken, gewoon door hun ding te doen.”

Nieuwe activiteiten

Naast de traditionele succesnummers zijn er ook weer verrassende, nieuwe elementen aan de feestweek toegevoegd om ‘voor elk wat wils’ te programmeren. O.a. nieuw dit jaar zijn Powerwalking, Honsel Open Darts 2023, Klaverjassen & Jokeren en live bands bij Café Bij ’t Hof. En terug van (even) weggeweest is de Ladies & Men Ride die dit jaar op zondag wordt gereden. Vorig jaar week deze toertocht voor het Varend Corso, maar organisatie en rijders wilden ‘m heel graag terug op het programma. ‘Jonge activiteiten’ die vorig jaar nieuw waren, zijn verder uitgebreid, zoals o.a. de Tech Workshops, het 2x2 straatvoetbaltoernooi en de Groenste Straat van Honselersdijk.

Via de diverse social media-kanalen worden al ballonnetjes opgelaten over de activiteiten tijdens de feestweek en de inschrijvingen kan al via de website of via de speciaal ontwikkelde Feestweek App.

‘Samen maken we de feestweek’

Jaarrond komen een paar handen vol mensen maandelijks bij elkaar om de feestweek voor te bereiden. Dat gaat heel pragmatisch, van grof naar fijn en niet alles hoeft op tafel. “We weten wie wat doet en we vertrouwen en helpen elkaar. ‘Komt goed’ is voor ons een groot goed, want de tientallen vrijwilligers van jong tot oud werken zo prettig met elkaar. Samen hebben we ook zoveel soorten expertises in huis.” Het Honselse feestweekcomité betreurt het dat omliggende plaatsen moeite hebben om de handen op elkaar te krijgen om hun feestweek te organiseren. Criteriums die al decennia lang worden gereden, dreigen uit de wieleragenda te verdwijnen. Of de feestweek komt in het gedrang doordat de capaciteit of de samenwerking bij de organisatie ontbreekt.

Vrijwilligers welkom

Niets is zo mooi als samen met de dorpsgenoten een week lang genieten van gezelligheid, sportiviteit en muziek. Als mensen het leuk vinden om een dagdeel of de hele week te helpen, kunnen zij kijken bij de vacatures of zich melden via www.honselsefeestweek.nl.