Gastvrij Kippie in Naaldwijk opent vandaag deuren

Partnerbijdrage
Filiaalmanager Sjoerd Oortwijn en zijn vrouw Anouk kijken al maanden uit naar de opening van de nieuwe Kippie in Naaldwijk.
Filiaalmanager Sjoerd Oortwijn en zijn vrouw Anouk kijken al maanden uit naar de opening van de nieuwe Kippie in Naaldwijk. (Foto: PR)

Vanaf vandaag worden bezoekers van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk dagelijks aangenaam verrast door de geur van vers gebraden kip: het nieuwe filiaal van Kippie opent deze woensdag haar deuren. Met een achtergrond als chefkok bij een gerenommeerd restaurant weet de kersverse manager Sjoerd Oortwijn als geen ander hoe hij de klanten gastvrij ontvangt. En zijn team heeft er net zoveel zin in.

Iedereen komt aan z’n trekken bij de Nieuwe Kippie in Naaldwijk: van de harde werker die een smaakvolle en verantwoorde lunch wil, tot winkelende gezinnen die zin hebben in een lekkere snack. “Als je kijkt naar al bestaande Kippie-filialen, zie je dat de kippenpoten het allerbest verkopen,” weet Sjoerd te vertellen. “Daarna komen de broodjes, en natuurlijk de Kippie-pannen. Die zijn ook ontzettend populair.” Naast lunch en partyfood verkoopt zijn zaak ook avondmaaltijden: van nasi, bami en mihoen tot aardappels met boontjes en een grote gehaktbal. Voor de vegetariërs is er een groot scala aan Vega-maaltijdpannen.

Verder staat Kippie bekend om zijn verrukkelijke sauzen. Zowel voor bijvoorbeeld de kippenpoten als kippenvleugeltjes, als voor de maaltijden, die er in het Kippie-filiaal zelf mee op smaak worden gebracht. In de grilloven worden rauwe kippenpoten vers gegrild aan het spit.

‘Kippenpoten zijn nergens zo lekker als bij Kippie’

Filiaalmanager Sjoerd Oortwijn (43) heeft er zin in. De Delftenaar was net toe aan een nieuwe stap in zijn carrière, toen deze kans op zijn pad kwam. Zelf is hij al jaren klant bij het Kippie-filiaal in Delft. Vrolijk vertelt hij: “Mijn dochter Robin van dertien is helemaal gek op de kipballetjes. Die halen we elk weekend standaard. En kippenpoten zijn nergens zo lekker als bij Kippie.”

Alles vers

Om Kippie als franchise ook vanaf de andere kant van de toonbank te leren kennen, heeft Sjoerd maandenlang stage gelopen bij een filiaal in Rotterdam. Elke dag wordt alles daar vers bereid.

Het mooie aan deze carrièremove vindt Sjoerd dat hij nog steeds met eten bezig is, én dat gastvrije uit de horeca hier net zo goed kwijt kan. Want met tien jaar ervaring als chefkok bij een restaurant, weet hij precies wat een voldoening het geeft mensen blij te maken met een product. Sjoerd: “Ik heb altijd in een open keuken gestaan, in contact met de gasten. Ook bij Kippie Naaldwijk staat service voorop.” 

Kortingsacties

Kippie staat landelijk bekend om de wekelijkse kortingsacties. In Naaldwijk zal dat niet anders zijn. Op woensdag 23 augustus, met de opening van de nieuwe zaak, wordt er al meteen met meerdere openingsacties afgetrapt: “De eerste vijftig klanten die tien euro besteden, krijgen een partyschaal cadeau ter waarde van 12 euro,” vertelt Sjoerd. En dat is slechts een van de vele acties. Na de opening zijn er bovendien voortaan elke week krantenknipsels waarmee klanten korting krijgen op producten.

Perfecte locatie

Sjoerd en zijn team kijken al maanden uit naar de opening. Ook veel voorbijgangers in het winkelcentrum toonden interesse, tijdens de verbouwing van het pand. Sjoerd: “Je merkt dat het leeft in Naaldwijk.”

Wat de filiaalmanager van de locatie in het winkelcentrum vindt? “Deze locatie is voor mij de doorslaggevende reden geweest om hier te beginnen. Beter kan gewoon niet. Het is niet alleen heel mooi, het is ook nog eens overdekt.”

Sjoerd runt de zaak met zijn vrouw Anouk, die daarnaast parttime in de zorg werkt, en met een team van zeven mensen. “Een leuk, gemêleerd team, met verschillende leeftijden en achtergronden,” vertelt Sjoerd daarover. “De meesten komen uit het Westland. Klantgerichtheid vinden we allemaal belangrijk. Dat is wel kenmerkend voor ons team.”

Bikkelen

De nieuwe Kippie is van maandag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur open. Van maandag tot en met donderdag tot 18.00 uur, op vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Het eerste jaar is Sjoerd alle dagen aanwezig. “Dat wordt bikkelen,” geeft hij toe, “maar dat ben ik vanuit de horeca gewend. Hard werken vind ik niet erg.”