Divano (21) zwaait de scepter in Wateringse Fitness Outlet Store

Partnerbijdrage
Divano Bernard in de nieuwe SH Fitness Outlet Store: 'Met het koude seizoen weer voor de deur wordt thuis fitnessen alleen maar aantrekkelijker.'
Divano Bernard in de nieuwe SH Fitness Outlet Store: 'Met het koude seizoen weer voor de deur wordt thuis fitnessen alleen maar aantrekkelijker.' (Foto: PR)

Met de opening van een filiaal aan de Herenstraat richt SH Fitness Outlet Store zijn pijlen op de particuliere verkoop van nieuwe en tweedehands fitnessapparatuur. Trotse vader Rob Bernard van SH Fitness Equipment in Naaldwijk, ziet nu zoon Divano (21) de scepter zwaaien in Wateringen.

De jonge ondernemer is geen vreemde in de fitnesswereld, want als kind al hielp hij zijn vader in de winkel in - toen nog - Zoetermeer. “Na mijn opleiding voor diëtist ben ik gaan meelopen in de zaak in Naaldwijk, waar fitnessapparaten (van bijvoorbeeld fysiotherapie praktijken, red.) gekocht, verkocht en gerepareerd worden. Ik merkte wel dat mijn talent meer ligt in het uitleggen en adviseren, dan in het repareren en opbouwen van de apparaten. Het klantencontact, het praatje, is mijn ding.”

Herenstraat

Hierin kan Divano dan ook prima zijn ei kwijt in de strategisch gelegen Herenstraat. “Het is de doorgaande weg van het Westland naar Rijswijk en Wateringse Veld, en ook Den Haag ligt vlakbij. Je komt er met de auto langs en dan is de nieuwsgierigheid gewekt, zeker omdat je dergelijke winkels voornamelijk in grote steden ziet en niet in een dorp. Verder weten de mensen ons via mond-tot-mondreclame te vinden.”

Voor elk budget 

Het is dan ook een gat in de particuliere markt te noemen, die sinds de coronatijd meer en meer gericht is geraakt op het thuis trainen op fitnessapparatuur. “Maar ook met het koude seizoen weer voor de deur wordt het thuis fitnessen alleen maar aantrekkelijker”, aldus Divano. “De merken die we hier verkopen zijn daarom ook iets makkelijker in het thuisgebruik door de inklapbaarheid en de wieltjes, in vergelijking met de grote apparaten in sportscholen. Wij leveren tweedehands en nieuwe fitnessapparatuur van bijvoorbeeld Technogym, Life Fitness en Concept2 en het opkomende merk LifeSpan. Dit laatste merk is weer goedkoper dan bijvoorbeeld Technogym. Deze gehele maand hebben we bovendien nog een kortingsactie lopen. Je ziet: voor elk budget is er wat wils.”

Kopen of huren

Naast kopen is huren van fitnessapparatuur een aantrekkelijke optie. Divano: “Wanneer je huurt, bijvoorbeeld voor een periode van drie maanden, maak je een borg over, die je aan het einde van de rit terugkrijgt als je de drie maanden betaalt en als het apparaat in goede staat wordt teruggebracht. Wij leveren de apparaten desgewenst ook af. Binnen het Westland doen we dit gratis op zondag en maandag, en voor bijvoorbeeld Delft of Zoetermeer rekenen we een leuk bedrag.” Tevens kun je bij SH Fitness Outlet Store terecht voor sportsupplementen, bijvoorbeeld van het merk XXL Nutrition. “Ik gebruik dit zelf ook en kan dus zeker vertellen over de inhoud”, aldus Divano.