Dankzij WNTweb heeft Quinn zijn passie voor techniek ontdekt

Partnerbijdrage
In 2015 bezocht Quinn Persoon de Dag van de Westlandse Techniek. Acht jaar later werkt hij met veel plezier als all-round timmerman bij Verbakel Bouwbedrijf.
In 2015 bezocht Quinn Persoon de Dag van de Westlandse Techniek. Acht jaar later werkt hij met veel plezier als all-round timmerman bij Verbakel Bouwbedrijf. (Foto: PR)

In 2015 deed Quinn Persoon mee aan de Dag van de Westlandse Techniek. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Westland Natuur en Techniek (WNT)Web. Quinn zat toen in groep 8 op de Aloysiusschool in Monster en weet het nog goed: “Ik bezocht die ochtend onder andere Verbakel Bouwbedrijf. Daar mochten we timmeren, pijpen buigen en een dak waterdicht maken. Ik vond het ontzettend leuk en daar is mijn enthousiasme voor het timmervak ontstaan.”

Hij is nu acht jaar verder, heeft de Timmeropleiding bij Bouwmensen in Delft afgerond en werkt elke dag met veel plezier als all-round timmerman bij Verbakel Bouwbedrijf. Quinn vindt het erg belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met verschillende beroepen: “Ik had op de basisschool nog geen idee wat ik wilde worden. Als je een beroep niet kent, dan zul je het ook niet kiezen. Dankzij de Dag voor de Techniek ontdekte ik wat er in een bouwbedrijf gebeurt. Vervolgens ben ik na ISW Vakcollege de timmeropleiding in Delft gaan doen en nu werk ik bij Verbakel. Het is fijn om als scholier de bedrijven en beroepen hier in Westland te leren kennen. Het lijkt dichtbij, maar als scholier heb je daar echt hulp bij nodig. Veel Westlanders blijven het liefst in deze regio werken. Maar ook dan geldt: als je niet weet wat je hier kunt doen, sluit je misschien op voorhand je droombaan uit.”

Techniek is overal

Judith Zuiderwijk, directeur van Stichting WNTweb kan dit beamen: “We krijgen heel veel signalen van basisscholen dat zij kinderen al jong een beeld willen geven van de beroepsmogelijkheden. Het is ook heel verstandig om daar vroeg mee te beginnen, want kinderen vormen zich al op jonge leeftijd een beeld van wat zij leuk vinden.”

Kinderen vormen zich al op jonge leeftijd een beeld van wat zij leuk vinden

“Zo bleek vorig jaar tijdens onze meting dat 80% van de tienjarige meisjes denkt dat techniek niks voor hen is. Als we dat beeld niet proberen bij te stellen, laten we zoveel potentieel liggen! Techniek is namelijk overal. In de bouw, maar bijvoorbeeld ook in de mediawereld, de zorg en de voedingsmiddelenindustrie.”

WNTweb organiseert praktijkgerichte lessen en bedrijfsbezoeken op het gebied van techniek, tuinbouw en duurzaamheid voor kleuters tot en met middelbare scholieren en voor ieder op hun eigen niveau. Bij bezoeken aan techniekbedrijven, probeert WNTweb ervoor te zorgen dat ook vrouwelijke rolmodellen aan het werk zijn. Daarmee inspireren en enthousiasmeren ze jongens en meisjes voor een baan bij één van de vele mooie bedrijven in Westland.

Quinn is een van de velen waarbij dat goed is gelukt. Hij voelt zich als een vis in het water bij Verbakel: “Met mijn collega’s heb ik het erg gezellig. Sommigen zijn zelfs echte vrienden. Verbakel Bouwbedrijf heeft voor mij heel gevarieerd werk, van grote nieuwbouwprojecten tot kleinschaligere werken. “

Renovaties vind ik het gaafst

“Renovaties vind ik het gaafst; daar moet je echt creatieve oplossingen bedenken én maken en dat maakt het werk erg afwisselend. Kortom, ik heb het hier voorlopig nog prima naar mijn zin!”

Meer informatie over WNTweb: www.wntweb.nl.