Wateringer weer vrij na vermeende dreiging schoolschietpartij

Politie
Het dreigement werd erg serieus genomen door de politie.
Het dreigement werd erg serieus genomen door de politie. (Foto: Regio15)

De 18-jarige jongen uit Wateringen die zaterdagavond door een arrestatieteam van 20 politieagenten uit zijn woning werd meegenomen op verdenking van een dreigement met een schietpartij op zijn school in Rijswijk, is mogelijk onschuldig. De politie had na doorzoeking van de woning geen wapens aangetroffen. Maandagmiddag liet de politie weten dat de verdachte inmiddels weer in vrijheid is gesteld. “Het onderzoek richt zich op een mogelijke hack van zijn account”, aldus de politie. De ouders van de jongen lieten eerder al tegenover Hart van Nederland weten te geloven dat de jongen onschuldig is. 

Leerlingen, ouders en docenten van de school in Rijswijk kregen zaterdagavond een schokkende mail. Daarin stond vermeld dat de jongeman op maandag 6 februari voor een schietincident zou zorgen. “Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten worden en verbrand en na dit neem ik mijn eigen leven”, luidde de tekst. Ook schreef de jongen dat hij onder grote druk stond en gepest werd. Ook werden er foto’s van vuurwapens meegestuurd.

De school schakelde de politie in die op haar beurt groot opschaalde. Veel agenten, waaronder onderhandelaars en hondengeleiders (met schilden) kwamen in actie en betraden de woning middels een ‘schildprocedure’. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.