LPF wil oplossing voor nat onderpad Maasdijk

Politiek
Bij hevige regenval staat het onderpad van de Maasdijk blank.
Bij hevige regenval staat het onderpad van de Maasdijk blank. (Foto: PR)

Bij hevige regenval staat het pad onder de Maasdijk blank en wanneer het gaat vriezen levert dat gevaarlijke situaties op. Dat meldt LPF Westland die het college vraagt er iets tegen te doen. 

Het gaat volgens de fractie met name om de kant van het dorp Maasdijk vanaf het Nollaantje richting de Oranjesluis en aan de kant van Honderdland vanaf het Maastunneltje tot de Verkadestraat. “Bij warm weer is het niet zo’n ramp dat er behoorlijke plassen op de weg staan, echter afgelopen week ging het vriezen en veranderde het water in ijsplaten op het onderpad aan weerszijde van de Maasdijk”, schrijven Trudy de Munck-Schoordijk en Peter Voskamp van de LPF. “Bij onze fractie zijn diverse valpartijen bekend, waarbij zelfs een ambulance werd opgeroepen.”

De fractie is benieuwd of het college op de hoogte is van de verzadiging van de Maasdijk bij hevige regenval, of het op korte termijn voor een betere afwatering kan zorgen en of, als blijkt dat het Hoogheemraadschap daar verantwoordelijk voor is, het college contact met hen wil opnemen om tot een oplossing te komen.