Gevaarlijke stoep Groenelaan in Honselersdijk wordt aangepakt

Politiek
Wortels van ongeveer tien bomen zorgen voor oneffenheden in de stoep, waardoor struikelgevaar ontstaat.
Wortels van ongeveer tien bomen zorgen voor oneffenheden in de stoep, waardoor struikelgevaar ontstaat. (Foto: Debbie van Eijk)

Gemeente Westland gaat de trottoirs aan de Groenelaan in Honselersdijk aanpakken. De stoepen worden als gevaarlijk ervaren door veel bewoners vanwege de wortels, die zorgen voor scheurvorming, gaten en oneffenheden - en dus struikelgevaar. Dit blijkt uit vragen van Westland Verstandig van 24 april dit jaar, die de gemeente nu beantwoord heeft. 

Bewoners van de Groenelaan ter hoogte van de nummers 9 tot en met 35 in Honselersdijk confronteerden de fractie met de ongelijke stoep, die volgens hen ook te smal is om goed toegankelijk te zijn, met name voor senioren. De wortels die voor problemen zorgen zijn van ongeveer tien bomen. Een van de bomen is omgehakt, maar daarmee is het probleem niet opgelost. Er meldde zich ook een omwonende die het jammer zou vinden als de bomen zouden worden gekapt. 

Aan de slag in 2024

In reactie op de vragen van Westland Verstandig geeft de gemeente aan bekend te zijn met de wortelopdruk bij dit deel van de Groenelaan en ermee aan de slag te gaan in 2024. “Het wegonderhoud, de riolering en het groen pakken we op deze locatie integraal op. De voorbereiding en aanpak van dit project staat gepland voor 2024.”

Kleinschalig onderhoud

In de tussentijd wordt er ook al kleinschalig onderhoud uitgevoerd aan het straat- en tegelwerk van de Groenelaan, omdat de problemen ook door de wijkmanager gemeld waren.