Oplossing voor ‘te steile’ voetgangersbrug ‘s-Gravenzande

Politiek
Brug tussen de Reiger en Nieuwe Vaart.
Brug tussen de Reiger en Nieuwe Vaart. (Foto: Google Maps)

De voetgangersbrug tussen Reiger en Nieuwe Vaart in ‘s-Gravenzande is te steil volgens veel mensen die er gebruik van maken. Zou hij vervangen kunnen worden? Dat wilde Westland Verstandig begin april weten van het college. In een antwoord laat het college weten dat de brug nog niet toe is aan vervanging, maar wel voor een andere oplossing te zullen zorgen.

De brug maakt het voor voetgangers mogelijk om vanuit de Edisonstraat bij de Poelkade te komen zonder ver om te hoeven lopen. Hij maakt geen deel uit van de projecten van Ontwikkelingsmaatschappij ‘Het Nieuwe Westland’ (ONW). Veel fietsers maken er nu echter ook gebruik van, en komen er dan te laat achter dat de brug steiler is dan ze hadden verwacht.

In 2030 vervangen

In de reactie laat de gemeente weten dat de huidige brug in goede staat van onderhoud verkeert, en pas ongeveer in 2030 vervangen hoeft te worden. Wel is de gemeente zich “bewust van de situatie zoals door bewoners wordt aangegeven.” 

Informatieborden

Daarom gaat de gemeente er wel mee aan de slag: er komen informatieborden. “Om een veilige passage van de brug te waarborgen plaatsen wij informatieborden, zodat voor fietsers duidelijk wordt dat men ook met de fiets aan de hand de brug over kan gaan.”