Westlandse FvD hekelt ‘regenboogpropaganda’ op ISW Hoogeland

Politiek
Scholieren zouden bij FvD Westland hebben geklaagd over deze poster, die verwijst naar de campagne 'Iedereen is anders', over gender en seksuele oriëntatie onder jongeren.
Scholieren zouden bij FvD Westland hebben geklaagd over deze poster, die verwijst naar de campagne 'Iedereen is anders', over gender en seksuele oriëntatie onder jongeren. (Foto: FvD Westland)

Forum voor Democratie Westland heeft klachten ontvangen van scholieren over de ‘regenboogpropaganda’ bij hen op school. De fractie maakt zich zorgen om het “alsmaar toenemende aantal genders” en de “seksualisering” onder kinderen. 

Daarom heeft FvD Westland schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. In de vragen noemt de fractie de genderideologie een “politieke stroom”, die gedefinieerd kan worden als “extreem progressivisme”: “Door het nadrukkelijk steunen en faciliteren van deze ideologie op sportverenigingen, bibliotheken en scholen, verliest de gemeente haar neutraliteit. Hoe kijkt het college hiernaar”, wil de fractie weten. 

Bij de vragen voegt FvD als ‘bewijs’ een poster toe van de campagne ‘Iedereen is anders’, op een zuil in het ISW Hoogeland, een middelbare school in Naaldwijk. Onduidelijk is of de gemeente daadwerkelijk betrokken is bij deze campagne.

‘Polarisatie en aversie’

De poster is voor de fractie in elk geval aanleiding om te vragen naar het standpunt van het college met betrekking tot seksuele terughoudendheid bij kinderen: “Seksuele terughoudendheid is een conservatieve waarde vanuit het gezin, waarbij de ouders leidend zijn. Wat is voor het college de grens met betrekking tot seksuele terughoudendheid bij kinderen en hoe rijmt dit met het faciliteren van de genderideologie?”, wil FvD Westland weten. De partij stelt ook dat er “een sterke polarisatie én aversie” ontstaat binnen Nederland onder haar burgers door de “aanhoudende genderideologie propaganda vanuit de overheid”, en wil weten of het college reacties verwacht vanuit inwoners in het Westland op dit soort campagnes en voorlichtingsbijeenkomsten over gender.