Kevin Klinkspoor brengt jongerencongres van Europese Volkspartij terug

Politiek
Kevin Klinkspoor van CDA Westland (rechts).
Kevin Klinkspoor van CDA Westland (rechts). (Foto: PR)

Raadslid Kevin Klinkspoor (CDA) vervult als voorzitter van de CDA-jongeren een prominente rol bij het terugbrengen van het congres van de jongeren van de Europese Volkspartij (YEPP) naar Nederland na een afwezigheid van 15 jaar. Van 11 tot en met 14 april vindt in Den Haag het YEPP Council The Hague plaats. 

De Europese Volkspartij (EVP), de grootste partij in het Europees Parlement, telt prominente leden zoals Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, Eurocommissaris Wopke Hoekstra en voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola.

Van 20 tot 35 jaar

Het YEPP Council brengt bijna honderd jonge politici in de leeftijd van 20 tot 35 jaar uit meer dan 30 verschillende Europese landen samen. Het evenement wordt op donderdagavond geopend in het Kurhaus te Scheveningen door vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip (CDA). Dit komt op een uiterst interessant tijdstip, vooral met de Europese Verkiezingen voor de deur, zoals benadrukt door raadslid en CDJA-voorzitter Kevin Klinkspoor. Hij verklaart: “Met de Europese Verkiezingen voor de deur is het CDJA dan ook extra vereerd om deze gedelegeerden uit heel Europa te verwelkomen.”

Panels en workshops

Gedurende de vier dagen zullen panels en workshops gericht zijn op verschillende thema’s zoals het Europese vestigingsklimaat, de maakindustrie, betere defensiesamenwerking en duurzaamheid. Klinkspoor benadrukt het belang van dit council, vooral voor het Westland: “Het thema van dit council benadrukt dan ook juist de urgentie van een stabiele basis voor de Europese Unie en hoe wij deze doelmatiger en effectiever kunnen maken. Een belangrijk onderwerp, zeker ook voor het Westland. De glastuinbouw heeft namelijk baat bij een sterke Europese samenwerking en duidelijke regelgeving hierover.”

YEPP

YEPP, opgericht in 1997, is de jongerenorganisatie van de Europese Volkspartij (EVP). Met een stevig netwerk vertegenwoordigt YEPP meer dan 1,5 miljoen jonge Europeanen en streeft ernaar Europa’s toekomst vorm te geven en de jongerenagenda centraal te stellen in de Europese besluitvorming. Met 63 jongerenorganisaties uit 39 landen, waaronder de Junge Union (CDU) en Jong CD&V, is YEPP de grootste politieke jongerenorganisatie in Europa. Het CDJA is een van de oprichters van YEPP.