Schutte en Witmus winnen Open Bloemen Toernooi

Sport

Het Intergreen Open Bloemen Toernooi van tennisvereniging LTC Naaldwijk is in de hoogste klasse heren enkel twee gewonnen door Vincent Schutte uit Zoetermeer. Bij de dames enkel twee werd Noumea Witmus uit Wassenaar de poule winnaar. In totaal namen 618 sportieve Westlanders en tennisliefhebbers van buiten de regio deel aan het toernooi, dat van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 plaatsvond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde toernooiweek.

In totaal werden 490 wedstrijden gespeeld. Rekening houdend met de baancapaciteit moesten sommige onderdelen al voor de inschrijvingsdeadline worden gesloten. Deelnemers die aan twee onderdelen meededen, speelden in totaal soms wel tien wedstrijden in deze toernooiweek. Zij waren veelvuldig op het tennispark aanwezig. Echter ook deelnemers die helaas al snel uitgespeeld waren en hun vele supporters, bezochten het park gedurende de hele week om de spelers aan te moedigden tot in de finales. Het enorme enthousiasme van alle spelers en de informele sfeer op het tennispark, zijn gewaardeerd door de organisatie.

Na regen komt zonneschijn
Het weer speelde deze week ook een belangrijke rol. Het voorweekend is heel belangrijk in een overvol toernooi. Er waren op zaterdag 25 en zondag 26 juli al 140 wedstrijden gepland. Ondanks de ergste zomerstorm sinds 100 jaar kon er toch worden doorgespeeld op de smash court banen buiten en uiteraard in de Van der Ende hal. De flexibiliteit van de spelers was groot en dat heeft de organisatie enorm geholpen in de voortgang van het toernooi. Op dinsdag viel er in korte tijd zoveel regen dat zelfs de smash court banen buiten het niet aankonden. Toch hoefden er slechts 10 wedstrijden te worden uitgesteld. De kwartfinales werden hierdoor alsnog volgens planning op donderdag en vrijdag gespeeld, waardoor de halve finales op zaterdag en de finales op zondag konden worden gespeeld. In het finaleweekend zat het weer gelukkig heel erg mee en genoten spelers en toeschouwers van mooie wedstrijden!

€618,- voor School’s Cool Westland
Het Open Bloemen Toernooi Naaldwijk steunt elk jaar met het toernooi een goed doel. Dit jaar is gekozen voor School’s Cool Westland. Voor alle kinderen is de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs een grote stap. Voor sommige kinderen ook een lastige stap, als gevolg van hun aard of gedrag of omstandigheden thuis. Zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om onderpresteren en schooluitval tegen te gaan. School’s cool Westland geeft begeleiding aan brugklassers die dit risico lopen.
De ondersteuning wordt geboden door een mentor: een vrijwilliger met een gedegen opleiding die de leerling wekelijks thuis bezoekt en helpt met alle schoolzaken. Van iedere deelnemer wordt € 1,- aan dit goede doel gedoneerd, wat een eindbedrag van € 618,- heeft opgeleverd.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twee gewonden na ongeval op Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk Video 17 uur geleden
Afbeelding
Fietsster gewond na aanrijding, automobilist rijdt door Galgeweg ‘s-Gravenzande 112-nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Groep 8 van De Achtsprong doneert aan Hartstichting Algemeen gisteren
Afbeelding
Lezing over invloed Westlandse familie op klassiek onderwijs Algemeen 30 nov, 09:14
Afbeelding
De kranten staan weer online! Algemeen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Team Westland deelt het Westlandse miljoen uit Algemeen 29 nov, 13:44
Afbeelding
Rosanne den Drijver verslaat alle jongens Sport 29 nov, 13:40
Afbeelding
Poeldijker heeft mortierbommen in schuur Algemeen 29 nov, 13:12
Afbeelding
Westlandse voorjaarsbeurs bloemenveiling verplaatst naar Rijswijk Werken 29 nov, 12:59
Afbeelding
Op zoek naar de gouden tip die leidt naar Jaïr Soares: ‘Minimaal een persoon weet iets’ Algemeen 28 nov, 20:46
Afbeelding
Voorzitterswissel bij Jongerenraad: ‘Onze ideeën worden steeds vaker opgepikt door de Gemeenteraad!’ Politiek 28 nov, 20:13
Afbeelding
Vermist en gemist: Whiskey Algemeen 28 nov, 17:40
Afbeelding
Toch geen ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad Algemeen 28 nov, 16:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief