Jelte Braun winnaar Open Bloemen Toernooi Naaldwijk

Sport

Het Intergreen Open Bloemen Toernooi van tennisvereniging LTC Naaldwijk is in de hoogst klasse heren enkel drie gewonnen door Jelte Braun uit Delft. Bij de dames enkel was vijf de hoogste categorie en daar won de jongste deelneemster van het toernooi Laura Smit (11) uit Rotterdam de finale. In totaal namen 609 sportieve Westlanders en tennisliefhebbers van buiten de regio, deel aan het toernooi van 26 juli tot en met 3 augustus 2014. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde toernooiweek.

In totaal werden 464 wedstrijden gespeeld. Sommige deelnemers die aan twee onderdelen meededen, speelden in totaal wel negen wedstrijden in deze toernooiweek. Zij waren veelvuldig op het tennispark aanwezig. Echter ook deelnemers die helaas al snel uitgespeeld waren en hun vele supporters, bezochten het park gedurende de hele week om de spelers aan te moedigden tot in de finales. Het enorme enthousiasme van alle spelers en de informele sfeer op het tennispark, zijn gewaardeerd door de organisatie.

Mooi weer
Het weer speelde deze week ook een belangrijke rol. In het voorweekend waren al 150 wedstrijden gespeeld. En op maandagavond 28 juli en zaterdag 2 augustus bleef het gelukkig droog in Naaldwijk, terwijl  op veel plaatsen elders in het land sprake was van wateroverlast. De kwartfinales werden dan ook op donderdag en vrijdag gespeeld, waardoor op zaterdag alleen maar halve finales plaatsvonden.

€ 900 voor Special Heroes
Het Open Bloemen Toernooi Naaldwijk steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Special Heroes. Van elke inschrijving ging 1 euro naar dit sportstimuleringsprogramma voor kinderen in het speciaal (voortgezet) onderwijs. De organisatie van het Intergreen Open Bloemen Toernooi wil graag meer kinderen met een beperking met sport laten kennismaken. Special Heroes verzorgt op scholen, zoals bijvoorbeeld de Herman Broerenschool in Naaldwijk, sportclinics en sport- en bewegingsactiviteiten om kinderen allerlei sporten te laten proberen. Zodat ze kunnen ervaren welke sport het beste bij hem of haar past. Bij LTC Naaldwijk vond dit voorjaar een vijf-weekse pilot met G-tennis plaats, waaraan zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar met veel plezier deelnamen. Ze was de eerste vereniging in het Westland die verstandelijk gehandicapte jongeren hiermee een kans gaven om eens kennis te maken met tennis. Op een manier waarbij niet de prestatie, maar vooral het plezier en enthousiasme voorop stond. Mede door een inzameling op vrijdagavond, werd het mooie eindbedrag van € 900 voorafgaand aan de prijsuitreiking symbolisch aan Special Heroes overhandigd, als financieel steuntje in de rug voor dit lokale initiatief.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twee gewonden na ongeval op Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk Video 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsster gewond na aanrijding, automobilist rijdt door Galgeweg ‘s-Gravenzande 112-nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Groep 8 van De Achtsprong doneert aan Hartstichting Algemeen gisteren
Afbeelding
Lezing over invloed Westlandse familie op klassiek onderwijs Algemeen 30 nov, 09:14
Afbeelding
De kranten staan weer online! Algemeen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Team Westland deelt het Westlandse miljoen uit Algemeen 29 nov, 13:44
Afbeelding
Rosanne den Drijver verslaat alle jongens Sport 29 nov, 13:40
Afbeelding
Poeldijker heeft mortierbommen in schuur Algemeen 29 nov, 13:12
Afbeelding
Westlandse voorjaarsbeurs bloemenveiling verplaatst naar Rijswijk Werken 29 nov, 12:59
Afbeelding
Op zoek naar de gouden tip die leidt naar Jaïr Soares: ‘Minimaal een persoon weet iets’ Algemeen 28 nov, 20:46
Afbeelding
Voorzitterswissel bij Jongerenraad: ‘Onze ideeën worden steeds vaker opgepikt door de Gemeenteraad!’ Politiek 28 nov, 20:13
Afbeelding
Vermist en gemist: Whiskey Algemeen 28 nov, 17:40
Afbeelding
Toch geen ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad Algemeen 28 nov, 16:42
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief