Jesper Asselman favoriet in Kwintsheul

SportWoensdag 2 juli wordt de 29e wielerronde van Kwintsheul verreden. Hoewel het aantal inschrijvers vooraf zeer beperkt is, heeft de organisatie wel een favoriet voor de zege in huis. Wateringer Jesper Asselman behoort tot de renners die hun deelneming hebben bevestigd. De renner uit eigen streek presteert de laatste tijd zeer goed tussen de beroepsrenners. Al zal Asselman aan viervoudig ritwinnaar in Olympia’s Toer Wim Stroetinga een geduchte concurrent hebben.

Voorzitter Hans Jansen, samen met John Grootscholten, Kennith van Holsteijn en André Jansen het wielercomité van Kwintsheul vormend, is zeer ontevreden over de inschrijvingsvoorwaarden van de KNWU. Renners kunnen tot drie dagen van te voren en op de dag zelf inschrijven. “Naar onze sponsoren toe moeten wij een programmaboekje uitgeven”, is de uitleg van Jansen. “Voor het publiek is het niet leuk als de meeste namen van de deelnemers er niet in staan. De kans dat zij straks geen programmaboekje kopen is dan ook aanwezig. Maar als organisatie zitten we gewoon klem. Wij kunnen niet op het laatste moment een programmaboekje laten maken. Ik heb dat al meerdere keren bij de KNWU naar voren gebracht, maar daar luisteren zij niet naar ons. Een week van te voren inschrijven en niet meer op de dag zelf zich aanmelden voor deelname is de oplossing. Helaas willen de heren die daar over gaan hier niet aan meewerken.”

Geen voetbal
Toch maakt Jansen zich geen zorgen over de opstelling. “Wij krijgen echt wel een goed deelnemersveld, want in het weekend voor onze ronde is het Nederlands Kampioenschap en daar strik ik de nodige renners nog wel.” Ook is men in Kwintsheul van de gebruikelijke donderdag afgeweken waarop het criterium normaliter plaats heeft. “Ten eerste heb ik ‘s-Gravenzande een dienst willen bewijzen die anders één dag voor ons had gereden. Twee koersdagen achter elkaar is niet aan te bevelen. Ten tweede is er op 2 juli geen WK voetbal en dat heeft ook meegespeeld. Maar volgend jaar bij onze 30e wielerronde willen wij er een feest van maken en zitten wij weer op donderdag”, aldus Hans Jansen.

Aanschrijven
Een feestelijke ronde in 2015 gaat het nodige geld kosten en zeker met de crisis die nog niet voorbij is zal het vinden van sponsoren geen eenvoudige oplossing zijn. “Wij mogen in het Westland nog niet klagen”, reageert Hans Jansen. “In het land zijn er 43 koersen, criteriums en klassiekers, van de wielerkalender verdwenen en wij hebben alle wielerrondjes nog. Het ergste vind ik nog het failliet gaan van bedrijven in onze regio. Daar zaten trouwe sponsoren tussen. Om volgend jaar uit te kunnen pakken wil ik alle vroegere sponsoren aanschrijven of zij voor de 30e editie van de wielerronde een eenmalige financiële bijdrage willen leveren. Als de economie - zoals ze verwachten - aantrekt, zullen er zeker bedrijven zijn die onze aanvraag zullen honoreren.”

Parcours en programma
Een volgend punt is het parcours waar in de Hoenderparklaan een aantal drempels zijn aangelegen. Bovendien is de bestrating van de Grutto verre van ideaal. “Klopt”, beaamt de voorzitter van het wielercomité, “maar als ik naar Parijs-Roubaix zit te kijken is het daar vele malen erger. Daar moeten de renners maar mee omgaan, die nieuwe drempels zijn gevaarlijker in mijn ogen. Maar het parcours is goedgekeurd dus wij rijden gewoon.” Het eerste startschot klinkt om 13.30 uur aan de Leeuwerik waar start en finish is. Dan rijden de Nieuwelingen 40 km. Om 14.45 uur zijn de Junioren aan de beurt voor hun 65 kilometer. De RABO Dikke Banden Race start om 16.30 uur en om 17.45 uur rijden de Regiorenners 40 kilometer. Tot slot rijden om 19.00 uur de Elite/Belofte hun ronde van 80 kilometer.
Inschrijven en rugnummers afhalen is in het sportcomplex van Quintus ook voor deelname aan de Rabo Dikke Banden Race. Verder vraagt het wielercomité de medewerking van bewoners om hun auto vroegtijdig van het parcours te verwijderen. Vorig jaar moesten er twee auto’s worden weggesleept en dat heeft de organisatie onnodig geld gekost.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Natuurwaardenkaart kan frustratie door stopzetten bouwprojecten voorkomen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Enzo van der Heijden winnaar SuperFlora Open Bloemen Toernooi op LTC Naaldwijk Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
35ste jubileum Ronde van Kwintsheul Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Westlandse touwtrekkers weer aan het touw Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Zussen Droog zijn gestopt met De 3 Winckels: “Iedereen bedankt voor de leuke tijden” Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Monteur gewond geraakt bij brand in een transformatorruimte in De Lier Algemeen 9 aug, 10:48
Afbeelding
Veel rookontwikkeling na autobrand op Westlandroute Algemeen 8 aug, 16:44
Afbeelding
Jumbo Boere Tennis Event 2022 advertorial 8 aug, 12:28
Afbeelding
Trap bij Gantel Huys wordt toch wel aangepakt Algemeen 8 aug, 11:43
Afbeelding
Op de Pijp met... Algemeen 7 aug, 10:00
Afbeelding
Enorme omgekeerde vlag opgehangen aan het Westerleeplein in Maasdijk Algemeen 7 aug, 04:17
Afbeelding
Politie met kogelwerende vesten bedrijfspand in gegaan in Naaldwijk Algemeen 7 aug, 04:11
Afbeelding
Kerkdiensten voor Oekraïners in Honselse Regenboogkerk Algemeen 5 aug, 13:44
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief